Koupě štěněte nebyla v tomto případě dobrá volba. Žena z Plumlova podle všeho naletěla podvodníkovi ze Šternberka, který jí prodal za hříšné peníze malou fenečku. Ta ale po pár dnech uhynula na parvovirózu. I proto, že zvíře nebylo odčervené, jak původně deklaroval prodejce. Muže teď policisté stíhají pro dva přestupky.

„Policisté z plumlovského oddělení šetří případ oklamané ženy, která koupila štěně kříženého plemena a dala za něj prodávajícímu ze Šternberka částku 5 000 korun. K prodeji došlo koncem května a šťastná majitelka si fenku odvezla domů bez jakýchkoliv dokladů, očkovaní a čipu, ale s tím, že byla údajné řádně odčervena,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Žena z Plumlova se ale bohužel ze štěňátka dlouho neradovala. „Po několika dnech uhynulo na parvovirózu, jak sdělil poškozené veterinář, navíc nebylo odčervené. V ordinaci majitelka fenky nechala za její léčbu přes tři a půl tisíce korun. Poté se žena spojila s prodávajícím a chtěla po něm úhradu vzniklé škody. Na to ale dotyčný zareagoval tak, že přestal s oklamanou ženou komunikovat. Případ šetříme jako přestupek proti majetku a přestupek související se zákonem o veterinární péči,“ doplnila k případu mluvčí krajské policie.