Na úvod přípravných zápasů zavítali Hanáci minulé úterý na jih Polska do Jastrzębie. S úřadujícím mistrem polské ligy a účastníkem Ligy mistrů sehráli svěřenci trenéra Tottera vyrovnané utkání, ze kterého berou za těsnou výhru 2:1 první vítězství z přátelských zápasů. Prostějovskými střelci byli navrátilec do sestavy Marek Švec a nováček v útoku Jakub Babka.

Pro polského šampióna to byl druhý střet v rámci přípravných duelů před novou sezonou. První utkání sehráli úspěšně proti dalšímu prvoligovému týmu z Česka, Frýdku-Místku. To Hanáci zažívali, s dost obměněným kádrem, na ledě Jastrzębie svoji premiéru. V první dvacetiminutovce otevřel skóre zápasu domácí celek. Lotyšský útočník Frenks Razgals využil v čase 13:54 přesnou přihrávku Górného a poslal puk za záda prostějovského brankáře Bláhy – 1:0. Jestřábi se vedení polského celku na jeho ledě nezalekli a po necelých pěti minutách vyrovnali! Navrátilec do jestřábího hnízda Marek Švec rozvlnil v 19. minutě síť soupeřovi brány – 1:1. Po první třetině se tak šlo do šatny za vyrovnaného stavu.

Do prostřední části utkání vstoupili lépe svěřenci trenéra Tottera. V čase 25:31 se proti gólmanovi Nechvátalovi prosadil Jakub Babka, devětadvacetiletý nováček v prostějovské sestavě – 1:2. Další minuty zápasu už žádné větší šance, ze kterých by se změnilo skóre nepřinesly. Hanáci si už jinou gólovku nevytvořili, ale ani soupeři nedovolili utkání srovnat. Emoce na obou stranách byly v souladu s přípravou přiměřené. K blížícímu se konci úterní šedesátiminutovky ale bylo k vidění několik napjatých situací na obou stranách kluziště, ale změna skóre už nenastala. Jestřábi tak po prvním zápase, navíc na ledě zahraničního soupeře, slaví premiérovou výhru před nadcházející sezonou!

„Na to, že to byl náš první zápas, tak to mělo velké tempo. Výhra je dobrá pro sebevědomí našeho nového týmu. Všichni hráči utkání odpracovali, podali kompaktní výkon a nebáli se tvořit, což je pro nás velice důležité,“ zhodnotil utkání Aleš Totter, trenér prostějovských hokejistů.

Další utkání Hanáků, tentokrát v domácím prostředí, je naplánováno na úterý 10. srpna od 18:00 hodin proti ambicióznímu Vsetínu. Pro Valašský hokejový klub to bude první střetnutí, co se přípravy na sezonu 2021/2022 týče.

 

Přípravné zápasy před sezonou 2021/2022

JKH GKS JastrzębieLHK Jestřábi Prostějov

1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Razglas (Górny) – 19. Švec, 26. Babka.

Sestava Jastrzębie: Nechvatal (Kieler) - E. Sevcenko, Bahaleisha, Bashirov, Pavlovs, Urbanowicz – Bryk, Górny, R. Nalewajka, Razgals, A. Sevcenko - Kameneu, Kostek, Ł. Nalewajka, Jarosz, Jass - Gimiński, Horzelski, Pelaczyk, Przybyla, Płachetka.

Sestava Prostějova: Bláha (Micka) - Husák, Havlík, Zajíc, Vala, Blažej. Staněk – Beránek, Jáchym, Mrázek, Novák, Kloz, Motloch, Jiránek, Babka, Švec, Jelínek, Koblížek, Dubský