Zajímavý případ zlodějského „výletníka“ řešila v uplynulých dnech prostějovská policie. Muž středního věku se toulal po Brodku u Prostějova, ale o žádného turistu rozhodně nešlo. Chlápek měl za lubem úplně něco jiného. Po vniknutí na zahradu jednoho z rodinných domů ukradl z pergoly reproduktor a z mrazáku pak také dvě kila svíčkové. Po tomto úspěchu se vydal pěšky směrem do Dobrochova, kde chtěl loupit také. Majitelka domu ho však načapala a zavolala policisty. Ti po krátkém pronásledování muže dopadli. Svíčkovou už ale stačil sníst...

 

„Koncem předminulého týdne se v Brodku u Prostějova potloukal čtyřiačtyřicetiletý muž, který vlezl na oplocenou zahradu u rodinného domu a v pergole ukradl reproduktor. Následně  z mrazáku, který se nacházel v prostoru pergoly, vzal dva kilogramy hovězí svíčkové. Jeho počínání ale nezůstalo bez povšimnutí, protože byl na zahradě vyrušen majitelkou. Vzal nohy na ramena a utekl směrem k obci Dobrochov,“ popsala nevšední událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

To byl ovšem jen úvod zlodějského „výletu“ uvedeného muže. „V započaté činnosti pachatel pokračoval, když na jiném pozemku ve stejné obci rozstřihl oplocení a vnikl dovnitř. Opět byl ale při nahlížení do zahradního domku vyrušen přítomnou majitelkou, a tak se potázal s prázdnou. Myslel si, že se útěkem zachrání, ale nestalo se tak. Díky popisu a pátrání po okolí se policistům podařilo během krátké doby u nedaleké dálnice podezřelého vypátrat a zadržet. Skončil v policejní cele, kde přečkal i noc,“ informovala mluvčí krajské policie s tím, že čtyřiačtyřicetiletý chlápek nezapíral.

Ukradené věci včetně svíčkové však už vydat nemohl... „Ke svému jednání se přiznal a po sdělení podezření ve zkráceném přípravném řízení z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za které dle trestního zákoníku hrozí až tříletý trest odnětí svobody, byl propuštěn na svobodu. Krádeží způsobil poškozené škodu za sedm a půl tisíce korun. Odcizený reproduktor někde odhodil a maso si během své výpravy stihl připravit na ohni i sníst,“ prozradila s lehkým úsměvem Zajícová.