Už před pár týdny Večerník informoval, že ke změnám na trenérských postech dojde ve dvou okresních klubech. Před startem sezóny už svého nového kouče mají jak v Tištíně, tak Vrahovicích. Do jednoho z nejúspěšnějších klubů posledních sezón okresního přeboru po konci Davida Mezuliánka dorazil Jaroslav Klimeš. V Tištíně se zase bude snažit mužstvo zvednout po odchodu Zdeňka Oulehly stále ještě aktivní hráč a současný nový trenér Rudolf Návrat.

V Tištíně se o svém konci zmiňoval už po konci podzimní části Zdeněk Oulehla. „Myslím si, že se jedná o mou poslední sezónu na lavičce. K šedesátinám si totiž chci dát dárek v takovéto podobě a přenechat to mladším klukům,“ svěřoval se. Jak říkal, tak také učinil a od startu přípravy na novou sezónu se už mužstvu věnuje Rudolf Návrat. „O tom, že Zdeněk bude končit, nás informoval poměrně brzy a měli jsme tak čas na rozmyšlenou. Byl jsem osloven a nabídku jsem po krátkém zvážení přijal, snad budu mít mužstvu co dát,“ prozradil v prvním interview nový kouč.

Poslední dva ročníky Tištín balancoval na sestupových vodách, oba ročníky ale předčasně ukončil covid-19. Teď je tak čeká zřejmě poslední naděje se zvednout, jinak je zřejmě odchod do nejnižší třídy nemine. „Musíme se nyní dobře připravit na start ročníku, aby nám ten vlak neujel hned na začátku. Trošku nás samozřejmě trápí, že minimálně první domácí zápasy odehrajeme ještě v azylu v Nezamyslicích. Celkově však musíme udělat všechno pro to, abychom okresní soutěž udrželi. Na zcela novém hřišti by totiž byla škoda hrát nejnižší třídu,“ přidal nový kouč Rudolf Návrat své první dojmy.

To Vrahovice o titul přeborníka připravila před dvěma roky pouze pandemie. Minulá sezóna už se tolik nevydařila, ale přesto tým získal čtvrté místo po deseti kolech. Naváže na předchozí výborné výsledky i nový kouč Jaroslav Klimeš? „Nějaké přehnané ambice si do sezóny nedáváme. Uvidíme, co způsobí ta dlouhá pauza a jak se to odrazí v prvních kolech, pak se možná můžeme o něčem dále v klubu domlouvat,“ řekl předseda týmu Vrahovic David Kratochvíl.

Nový lodivod je podobného názoru. „Nabídku jsem dostal zhruba před měsícem, ale nejprve jsem ji odmítl, protože na lavičku se mi moc vracet nechtělo. Nakonec mě však kluci ukecali a rozhodl jsem se ji tedy přijmout. Absolvujeme však s klubem až poslední dva týdny přípravy, takže některé hráče budu ještě poznávat v prvních zápasech nové sezóny. Nemůžu proto zatím hovořit o ničem příliš konkrétně, jelikož za tu krátkou dobu toho opravdu sám moc nevím. Jsem si však jistý, že Vrahovice patří k tomu nejlepšímu na okresu, takže určitě bych chtěl hrát horní polovinu tabulky,“ přidal Klimeš.