Pěkný kulturní zážitek podpořený okolní zelení čeká v úterý 17. srpna milovníky divadla. Od 19:00 hodin se totiž v Kolářových sadech uskuteční představení Moravského divadla Olomouc, jehož umělci zde ztvární hru Noc na Karlštejně v rámci svého kočování Olomouckým krajem. Pro divadlo i pro samotný park bude představení premiérou.

 

„Absolutní novinka – to je vystoupení Moravského divadla Olomouc v Kolářových sadech v Prostějově. Před hvězdárnou si budeme moci vychutnat dávné časy české minulosti a známé hudební melodie v romantické komedii Noc na Karlštejně,“ láká divadlo na Facebooku.

Kočovat začalo během léta loni. Tehdy tak sobě i divákům zpestřilo prázdninové měsíce po nucené koronavirové pauze. A takové pojetí založené na kočovném divadle se ujalo i v letošním roce. „Zatím to vypadá velmi pěkně. Po prázdninách jsme byli ve středu v Uničově, den nato v Tovačově právě s Nocí na Karlštejně, tam bylo vyprodáno. A v pátek jsme zajeli do Brodku u Prostějova,“ uvedl za divadlo David Kresta z oddělení komunikace. „Zájem o naše zájezdová představení mimo Olomouc je velký. Za to jsme rádi. A budeme rovněž rádi v tomhle druhu představení pokračovat i v dalších letech,“ dodal.

Na Prostějovsku už měli možnost Moravské divadlo Olomouc v přírodě zažít loni. V zámeckém parku v Brodku u Prostějova totiž soubor sehrál právě Noc na Karlštejně. Setkala se tehdy s obrovským ohlasem divákům, kteří přijeli z širokého okolí. Zítra se tak očekává podobně velký zájem, obzvlášť když v rámci seriálu Prostějovské léto vstup je zdarma.

„Na divadelní představení Moravského divadla Olomouc se nesmírně těším. Noc na Karlštejně, film plný úžasných melodií, je nezapomenutelný a stejně tak nadšeni budeme určitě i z tohoto vystoupení. Nepochybuji o tom, že Kolářovy sady rozezpívají nejen sami divadelníci, ale hlavně samotní návštěvníci,“ neskrývá natěšenost Milada Sokolová, náměstkyně prostějovského primátora. Jak prozradila, pro více než tři stovky diváků budou připraveny židle či lavičky. „A pevně věřím, že si lidé s sebou přinesou i deky,“ usměje se. Na místě bude nachystáno občerstvení, stejně jako budou k dispozici toalety. „Osobně považuji představení za vrchol letošního Prostějovského kulturního léta,“ dme se Milada Sokolová.

Představení Noc na Karlštejně začne v prostoru před hvězdárnou od 19:00 hodin. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do Městského divadla v Prostějově.