S pěkným zážitkem se vraceli ve čtvrtek lidé z náměstí T. G. Masaryka. Na úvod čtvrtečního programu Prostějovského léta se představila kapela Luna, aby pak přímo navázala ukázka písní z muzikálu Fantom opery. Na pódiu před prostějovskou radnicí vystoupili Radim Schwab, Monika Sommerová a také Tomáš Vaněk. Díky nim si člověk při vstupu na náměstí v podvečer připadal jako v divadle na opeře...

Zazněly přitom třeba mimo jiných písně od Karla Svobody, část z nich dříve zpívané Karlem Gottem, z čehož byli diváci logicky nadšení. Uplynulý čtvrtek se sice nejednalo o jednu z těch akcí, na kterých by nebylo k hnutí, ale i tak bylo pod pódiem plno. Návštěvníci přitom odměnili každou píseň bouřlivým potleskem a jásotem.

„Počet lidí a dramaturgie jsou zhruba takové, jaké jsem je čekala. Každé představení se snažíme udělat pro trochu jinou skupinu lidí. Stein27 byl spíše pro mladé, jiné lidi zase zaujala kapela Mňága a Žďorp. Fantom opery byl opět skoro až operním počinem,“ poznamenala Martina Drmolová, pracovnice pořádajícího Kulturního klubu Duha. Akce tak skončila úspěchem. „Mně se osobně vystoupení líbilo. Nejvíce ze všeho ale právě ztvárnění úvodní písně z Fantoma opery. Ta nemá konkurenci,“ dodala Drmolová.

 

„Muzikálový večer byl fantastický, lidé si broukali známé melodie, zpěvačka měla nádherný hlas. Je znát, že i když je tím, který se během Prostějovského kulturního léta každoročně opakuje, ač s jiným námětem, Prostějované jej pokaždé hojně navštěvují a milují,“ přidala se s kladným ohodnocením náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová.

Prostějovské kulturní léto tím přitom nekončí. Příští úterý 24. srpna se v Prostějově představí Pokáč, před jehož vystoupením zazpívá prostějovská písničkářka Pavla Ashenbrennerová. Den nato obsadí pódium na náměstí T. G. Masaryka zpěvák Michal Hrůza.