Program letošního Prostějovského léta nabídne ve čtvrtek 19. srpna od 18:30 hodin zajímavou novinku. Stane se jí módní přehlídka, která se bude konat na velkém pódiu před prostějovskou radnicí. Díky tomu si tentokrát na své nepřijdou pouze uši, ale i oči.

 

Legendární Oděvního podniku se sice již dávno v prach obrátilo, nicméně Prostějov stále po svém zůstává městem módy. Přesvědčit se o tom budou moci návštěvníci módní přehlídky naplánované na nadcházející čtvrtek. V programu se postupně představí společnosti Go Fashion nabízející nadčasový design a styl, Svatební salón Marilyn s výběrem luxusních rób, tvorbu svých studentů odkryje SŠDaM, své autorské pánské i dámské kolekce bude prezentovat firma RV Fashion, originální prezentaci lze očekávat od rodinné firmy Švadlenka, jež představí plavky a tuniky. Čistě pro dámy šije značka Ranae, za níž stojí prostějovská módní návrhářka Radka Kosková. „Velmi akční je rovněž návrhářka Yvona Leitner známá kromě mnoha jiného také svojí spoluprací na akcích na plumlovském zámku. Módní doplňky ze své obrovské nabídky představí i nekonformní Optika Wagner,“ vypíchla z harmonogramu Milada Sokolová, náměstkyně primátora statutárního města Prostějov.

V rámci kulturního programu se lidé mohou těšit na herečku a zpěvačku Evu Hacurovou. Prostějovská rodačka aktuálně působí v Praze v Divadle v Dlouhé a zazářila mimo jiné v televizním filmu Až budou krávy lítat. Lidé ji také mohou znát jako Alici z nekonečného seriálu Ulice. „O tom, že talenty najdeme v Prostějově i v mladších věkových kategoriích, pak nepochybně přesvědčí Taneční škola Piourette. V rámci jejího bloku vystoupí také mistryně světa z roku 2019 Vanesa Burdová, která byla letos opět nominována na mistrovství světa do Anglie a Paříže,“ prozradila dále Sokolová a naznačila, že na molu by se mohla předvést i ona sama! „Třeba se s Alenkou Raškovou (další náměstkyně prostějovského primátora – pozn.red.) opravdu ukážeme,“ navnadila Prostějovany a poslala tu nejlepším pozvánku ke čtvrteční návštěvě centra města. Tak přijďte!

 

32 prehlidka letak