Druhý týden přípravy na novou sezónu 2021/22 absolvovaly volejbalistky VK Prostějov. Jejich společnou práci zatím nic zásadního nenarušuje, dosavadní program probíhá přesně dle stanoveného plánu.

„Holky dělají kondiční cvičení, běhají, chodí do posilovny. Právě na fyzičku se v prvních tréninkových týdnech zaměřujeme tradičně nejvíc a k tomu přidáváme v menší míře i herní tréninky. Aby náplň byla celkově pestrá a ne moc jednotvárná,“ přiblížil asistent trenéra Lubomír Petráš.

Přípravný proces má na starosti v největší míře on, kondiční plán sestavuje Solange Soares. A vše zastřešuje hlavní kouč Miroslav Čada. „Makáme pondělí, středa a pátek jednofázově, úterý a čtvrtek dvoufáz, víkendy jsou volné. Náročnost se oproti trochu lehčímu začátku zvýšila, není na co čekat,“ poukázal Petráš.

Během druhého týdne týmové práce žen vékáčka se nezapojovaly juniorky Viktorie Nečasová, Zuzana Dostálová, Darina Tesařová a Andrea Píchalová, jež pobývaly na mládežnickém soustředění hanáckého klubu v Karlově pod Pradědem.

Chyběly též národní reprezentantky Simona Bajusz a Karolína Fričová, nadále se čekalo na přílet brazilské blokařky Raquel Löff da Silva. Zatímco univerzálku Gabrielu Kopáčovou od čtvrtka vyřadila stále ještě ne zcela zregenerovaná achilovka.

Plnou zátěž v Národním sportovním centru Prostějov, v posilovně Letní haly TK PLUS i v lesoparku Hloučela tak podstoupily Klára Dvořáčková, Kateřina Kvapilová, Petra Kožoušková, Martina Michalíková, Michaela Smolková, Michaela Beránková a Adéla Stavinohová.

„Teď už se všichni těšíme do Jeseníků,“ smál se Luboš Petráš směrem ke svěřenkyním při zmínce nadcházejícího kondičního kempu ve zmíněném Karlově pod Pradědem. „Doufáme, že budou páni trenéři rozumní a úplně nás tam nezničí,“ ozývaly se hráčky o poznání méně pobaveným tónem.