Vlažný vstup, nyní už ale přeci jen lepší výsledky. To zatím charakterizuje sezónu 2021/2022 v podání 1. SK Prostějov. Poslední dva zápasy tým dokázal bodovat. A šňůru úspěchů může rozšířit už v sobotu, kdy se střetne v domácím utkání s Třincem, jemuž se zatím nedaří. Zápas 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LUIGY začne v 17:00 hodin.


Prostějov po prvních nezdarech pookřál. Proti Zbrojovce Brno předvedl skvělý fotbal i tolik potřebné góly. S Ústím nad Labem to sice zejména ve druhé půli nebyla taková lebeda. Tým přesto take díky ráně Kušeje ukopal důležitý bod za remízu 1:1. Nyní už se však hanácký celek musí soustředit na nového soupeře. Tím je Třinec, mužstvo, které se znovu pohybuje v závěru tabulky. Znovu? Ano, je tomu tak. I minulá sezóna byla ve znamení záchranářských prací. A Třinec se – podobně jako Táborsko – zachránil na poslední chvíli. Pravda, k záchraně nemálo pomohlo i přihlášení Blanska o úroveň níže. Tak jako tak ale Třinec nemůže uplynulou sezónu považovat za dobře zvládnutou.
Ta aktuální přitom zatím takÉ není kdovíjaká. Tým se nachází trvale v suterénu tabulky, za což mohou úvodní tři prohry. Navíc výsledky mají sestupný trend. Postupně totiž tým prohrál s Ústím nad Labem (2:3), překvapivým lídrem tabulky Duklou Praha (1:3) a nakonec i s Chrudimí (0:3). Deprimující pro Třinec nepochybně je, že zatím v sezóně ani jednou nevyhrál a soupeře vždycky musel dotahovat. Podobně srážející je taky fakt, že jak s Ústím nad Labem, tak později s Chrudimí tým prohrál až po nezvládnutém závěru zápasu. Pokud by pravidelně v závěrečných minutách neinkasoval, mohl mít na kontě rozhodně o pár bodů vice.
Třinec v létě prošel poměrně dramatickou přestavbou. Řada hráčů skončila, včetně těch, kteří v předešlém ročníku hráli prim. Například odešli Celba, Cienciala, Hlúpik nebo Nieslanik. Tijani se zase vrátil do Baníku a exprostějovský Stáňa šel zkusit štěstí do Líšně. Tým se naopak snažil posílit hráči z ligových celků. Na hostování tak dorazili Hasalík, Petráň nebo Kania. A z Opavy Václav Juřena. Celkově tým zatím započítal více ztrát než příchodů. Jedno jméno však vzdor nedobré sezóně zůstalo, a sice kouč František Straka. Ten má pověst trenéra-záchranáře. A zdá se, že ji prověří i v aktuálním ročníku…

1. SK Prostějov - FK Fotbal Třinec