V polovině letošního března se naplno rozběhlo očkování proti covidu-19 ve Společenském domě. Lidé si jeho fungování od počátku pochvalovali. Nyní už kapacita tohoto prostoru není zdaleka tak vytížena jako na jaře, a tak zde bude po prázdninách provoz ukončen. Další očkování bude probíhat znovu jen přímo v nemocnici.

Smlouva o spolupráci při provozování očkovacího centra ve Společenském domě mezi Statutárním městem Prostějovem a AGEL Středomoravskou nemocniční bude ukončena. „Očkovací centrum bylo zřízeno v rámci Národní strategie očkování proti nemoci COVID -19 v zájmu urychlení vakcinace. Se zvyšující se proočkovaností obyvatelstva se pro další průběh očkování ve městě snižuje potřeba velikosti kapacity současného centra. Provoz ve Společenském domě tak bude ukončen v úterý 31. srpna,“ prozradil František Jura, primátor statutárního města Prostějov s tím, že další očkování již bude nemocnice schopna zajistit ve svých vlastních prostorách.

Centrum sklízelo i díky celé řadě ochotných dobrovolníků ze strany lidí z Prostějovska veskrze pozitivní reakce. „Je třeba vyzvednout rychlost a úsilí, s jakým bylo uvedeno do provozu, a poděkovat všem, kteří svou aktivitou přispěli k jeho efektivnímu a profesionálnímu fungování,“ uzavřel primátor František Jura. (mls)