Také ITF World Junior Tennis Finals neboli mistrovství světa družstev do 14 let v bílém sportu se již druhým rokem těžce potýká s globálními koronavirovými omezeními. Loni se tak závěrečný turnaj téhle soutěže tradičně konaný v Prostějově vůbec nemohl uskutečnit. A letos sice ano, leč za cenu pracně vytvořené i celý týden striktně udržované covid bubliny.

Vůbec nepřekvapilo, že pořádající marketingová agentura TK PLUS ve spolupráci s místním tenisovým klubem zvládla četné komplikace. A tradiční svátek mládežnických sportovců zorganizovala navzdory notně ztíženým podmínkám jako obvykle na podtrženou jedničku s hvězdičkou. Má totiž chuť, profesionalitu i bohaté zkušenosti s jinými turnaji za daných okolností.

Mezinárodní tenisové federaci se proto není co divit, že dějištěm MS 14 už více než dvě dekády opakovaně určuje osvědčený Prostějov. Tím pádem proběhlo WJTF na Hané po dvaadvacáté za sebou a příští rok v našem okresním městě bude na unikátní šňůru navléknut 23. korálek v řadě. Toto potěšení z organizace navíc v posledních letech zvýrazňuje pravidelná medailová radost domácích týmů ČR. Jen tak dál!