Zlatá farma lákala předminulou sobotu na velmi bohatý program. V rámci akce pořádané Zařízením služeb při Ministerstvu zemědělství objevovali nejen místní, ale i návštěvníci z různých koutů regionu místní farmáře a jejich produkty.

Kromě možnosti zakoupení produktů nechybělo pro návštěvníky z pohledu občerstvení opravdu nic. Od kuřecího přes hovězí, lákala ochutnávka ryb. K zahnání žízně pak sloužily všemožné druhy tekutin. Bohatý program byl připraven také pro děti. Opět se potvrdilo přátelství mezi dětmi a zvířaty a vedle různých soutěží děti zhlédly připravené divadelní představení.

Akce přilákala řadu návštěvníků. Nejvíce se jednoznačně bavily děti, které hojně využívaly možnosti nakrmení zvířat, projížďky na koni, skákacího hradu a dalších připravených atrakcí. Při loutkovém divadle pak doslova ani nedutaly a s chutí sledovaly napínavé příběhy.

Pro starší návštěvníky byla připravená řada stánků s regionálními produkty, které si mohli za symbolické ceny nakoupit a podpořit tak lokální farmáře. Nechyběla samozřejmě ani přehlídka zvířat, která se s radostí nechávala od návštěvníků opečovávat. „Jezdíme takto v rámci akce Poznej svého farmáře po celé republice a snažíme se podpořit místní farmáře. Pořádající farmy však musí splňovat určitá kritéria a musím říct, že právě zde ve Štětovicích je to opravdu nádherné a skvěle se o všechno starají. Celkově i velmi rád jezdím na Moravu, kde je zkrátka všechno více přátelské,“ prozradil ředitel Zařízení služeb při ministerstvu Lubomír Augustín zaštiťující celou akci.

I když se návštěvníků vystřídalo velké množství, přece jen jich ředitelka Zlaté farmy čekala o něco více. „Musím se přiznat, že zájem jsme čekali ještě o něco větší, v žádném případě bych však neřekla, že je akce nevydařená. Lidé se baví a celkově si to zde pochvalují, a to je důležité. Pokud ještě podpoří lokální farmáře, tak je to ta nejlepší vizitka,“ přidala svůj pohled Zlata Ronzová Mádrová.