Rychle zapomenout na prohru 1:6 z úvodu sezóny dávají fotbalisté Lipové. V dalších zápasech už totiž excelovali, a i když někdy museli otáčet – jako třeba právě o víkendu – vždy se jim nakonec zadařilo. Třemi góly ostatně Lipová zvrátila i zápas s Bohuňovicemi. A slaví tak již čtvrté vítězství v řadě.

Domácí nastoupili v prakticky stejné sestavě jak k minulému zápasu. A navíc před solidní diváckou návštěvou. Ta ale po první půli nemohla být spokojená. Tedy alespoň s průběžným stavem utkání ne. „Myslím si, že jsme navázali na dobrý výkon z Kralic. Hráli jsme kvalitně, celý zápas jsme byli lepším týmem,“ uvedl pro Večerník trenér Lipové Pavel Růžička. Být lepší ve hře však někdy nemusí nutně znamenat vedení. A bylo tomu tak i s Bohuňovicemi. „Soupeř nás z jedné, ze dvou šancí potrestal gólem. Ale hra byla dobrá,“ ujišťuje Růžička.

Tým má z nynější sezóny už zkušenosti s otáčením zápasu. Podařilo se mu to proti Brodku u Přerova i Kralicím na Hané. Stejnou zkušenost zapsali i nyní, akorát se na vyrovnání a pozdější otočení zápasu svěřenci Pavla Růžičky načekali poměrně dlouho. „Ve druhém poločase jsme to zlomili. Navrch k tomu přidali další tři góly,“ usmívá se trenér.

Jeho tým díky další výhře poskočil na třetí místo a stíhá tak vedoucí Šternberk. „Zůstáváme nohama na zemi, ale samozřejmě dobré výsledky povzbudí. Jsme rádi, že se nám takto daří. A doufáme, že to vydrží co nejdéle. Všichni ale víme, jak to ve fotbale je: jsou období, kdy se naopak nedaří ani hra, ani výsledky,“ uvedl lipovský kormidelník.

V rámci 6. kola se Lipová střetně venku s Medlovem. Utkání začíná v neděli 5. září v 16 hodin. 

 

SK Lipová

TJ Sokol Bohuňovice

3:1 (0:1)
Branky: 65. Obruča, 71. Vykopal, 81. Stryk – 25 Fryčák. Rozhodčí: Šrejma – Sedláček, Pekárek. Žluté karty: 36. Obruča, 77. Žilka – 36. Telíšek, 42. Šmirják, 64. Kožuch, 87. Král. Diváci: 200
Sestava Lipové: Holásek – Žilka, Král, Milar, Vykopal – Kovář (88. Holešinský), Stryk, Ježek, Bořuta (50. Fialka) – Přikryl (85. Pekař), Obruča. Trenér: Pavel Růžička.