Sezóna na koupání skončila. Tedy alespoň v Prostějově. V pondělí 23. srpna se Domovní správa rozhodla uzavřít provoz krasického aquaparku i koupaliště ve Vrahovicích. Její jednatel Vladimír Průša shledává letošní návštěvnost obou zařízení jako katastrofální. Může za to fakt, že stovky lidí denně nebyly na koupaliště vpuštěné, protože jim chyběla potřebná potvrzení o bezinfekčnosti...

Nejdříve obavy z protiepidemických opatření, pak velké naděje. A nakonec zklamání. Když se začátkem června otevírala obě prostějovská koupaliště, tehdy česká vláda rozhodla o velkém rozvolnění všech proticovidových opatření. Očekávalo se tak, že lidé vezmou nejen restaurace, divadla a kina, ale i koupaliště doslova útokem. Nestalo se tak.

„Mohu potvrdit, že jsme se v pondělí třiadvacátého srpna rozhodli uzavřít aquapark v Krasicích i vrahovické koupaliště a uzavřít tak celou sezónu. Hlavním důvodem je počasí, které ani v příštích dnech a týdnech nemá být přívětivé,“ informoval Večerník Vladimír Průša, jednatel Domovní správy Prostějov.

Na otázku, jak je spokojen s letošní návštěvností obou vodních rekreačních stánků, chvíli neodpovídal... „Panuje u mě velká rozladěnost, moc se mi o tom zatím mluvit nechce,“ odtušil nejprve Průša, ale po chvíli se alespoň krátce vyjádřil. „Návštěvnost obou koupališť v Prostějově byla letos jedna velká katastrofa! Už vloni to bylo hrozné, ale to nám zase nepřálo počasí. Letos jsme se dostali někam na pouhých padesát procent z loňska. Přitom ale bylo několik tropických týdnů, které k návštěvám koupališť přímo vybízely. Jenže kdo by chodil, když jsme u pokladen lidi naštvali tím, že jsme po nich požadovali potvrzení o negativních testech nebo o prodělaném očkování. Stovky lidí denně se znechuceně vracely domů, zejména mládež. A to se dělo každý den. Nás to velice mrzelo, ale museli jsme plnit ta prokletá vládní opatření,“ smutnil Vladimír Průša.