Ne zcela podařený vstup do ročníku má už své první oběti. Eskáčko se přinejmenším načas rozloučilo se třemi hráči: Milanem Kadlecem, Martinem Susem a Romanem Balou. Zatímco Sus platil za úspěšný defenzivní štít a Bala dostával během ročníku hodně prostoru, letní posila Kadlec se naopak do základu neprocpal. Tým se s nimi rozloučil, ale ne zcela, všichni tři míří na hostování do nižších soutěží.

Co k tomuto kroku vedlo? Určitě to nebyl jen výsledek ve Vyškově. Tým totiž nebyl v optimálním rozpoložení ani předtím. Ano, dostal se do 3. kola tuzemského poháru, ale v obou se natrápil se soupeři, které by měl porážet minimálně o třídu. A také bodové zisky eskáčka ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE se dají brát z různého pohledu. Vítězství nad Zbrojovkou? Skvělé! Ale Brno podalo velice špatný výkon. Úspěch proti Třinci? Super! Avšak tým musel proti outsiderovi otáčet. A bod v Ústí nad Labem? Ruku na srdce, po průběhu utkání byl zlatý.

Vyškov byl možná jen poslední pomyslnou kapkou. Vyvrcholením – jak se zdá – už dřívějších problémů. A je možná načase se ptát, jak jistou má v klubu pozici Jiří Jarošík a co by s ní udělal další případný neúspěch. Nemusí jít přitom nutně o prohru.