V zámeckém parku to uplynulý pátek žilo. Legendární konická kapela Marasd zde slavila 30 let svého působení. Nechyběl tak průřez její tvorbou a křest cédéčka. Na pódiu se postupně vystřídali i bývalí členové a všichni si užívali parádní atmosféru.

Konická rocková skupina Marasd není na hudební scéně žádným nováčkem, ba naopak - figuruje již třicátým rokem. V pátek 10. září tak její členové potěšili na domácí půdě všechny fanoušky. A že jich nebylo málo. Konické hvězdy si ale zpočátku dávaly načas. Hodinové čekání v zámeckém parku fanoušci zvládli a nakonec odstartoval obrovský koncert, který nabídl průřez celými třemi dekádami. Fanoušci se vlnili v rytmu muziky a uneseně naslouchali.

„Koncert byl úžasný, užila jsem si ho. Byla jsem na ‚Marasdech‘ poprvé, dříve jsem je neznala, ale stálo to za to,“ komentovala Xénie Mičkalová. Spokojený byl i posluchač z oboru. „Kapelu znám a byl jsem na ní asi před dvaceti lety. Myslím si, že má kvalitní hudbu a těším se, že zde potkám spoustu muzikantů,“ svěřil se Luboš Klemsa.

Během noci se na pódiu vystřídalo několik tváří. Zahráli a zazpívali i staří členové. Na ty se nejvíce těšily fanynky, protože je dlouho neviděly. „Sejít se bylo docela těžké, nebylo jednoduché najít termín, který by se hodil všem, ale nakonec se povedlo a my mohli zahrát. Zkoušeli jsme s novou i starou sestavou,“ svěřil se Víťa Křivánek, lídr skupiny Marasd. „Byli jsme ale nervózní. Naštěstí z nás po chvíli vše spadlo a snad koncert splnil to, co jsme očekávali. S návštěvností diváků jsme taky spokojeni. Počasí vyšlo, na rozdíl od minulých výročních akcí, kdy jsme koncert museli přestěhovat do sálu. Takže jsme rádi, že jsme mohli tentokrát hrát venku, a myslím, že jsme si to všichni náramně užili,“ pochvaloval si frontman.

„Přes covid jsme taky začali pracovat na nové desce, kterou jsme chtěli dokončit, což se ale nepovedlo, bylo by to narychlo. Pravděpodobně ji dokončíme příští sezónu a věřím, že to bude dobrá deska. A pokud to covid dovolí, další koncert plánujeme v období Vánoc,“ prozradil Křivánek, s nímž Večerník u příležitosti jubilea připravuje exkluzivní rozhovor.

Třešničkou večera byl křest druhého alba kapely, který už jednou proběhl v roce 1995. Tentokrát šlo ale o vylepšené CD, tehdy se jednalo o kazetu...