Loňský lídr tabulky Přeboru OFS Prostějov se postavil na domácí půdě tomu letošnímu. O šlágru sedmého kola nejvyšší okresní soutěže tak bylo jasno. Napínavý duel nakonec rozhodla úvodní půlhodina parádního fotbalu. Další průběh už měl ke startu daleko a na hřišti to jiskřilo z obou táborů. I když byly nakonec rozdány jen čtyři žluté karty, mohlo se dohrávat i v menším počtu hráčů na hřišti a nejvíce se po zápase mluvilo o sporném verdiktu sudího Dömische, který po zákroku na unikajícího Pejřimovského nenařídil pokutový kop po stažení obráncem Chytilem. Večerník sledoval utkání naživo.

Start zápasu musel všechny přítomné bavit. Pěkné kombinace na obou stranách a zápas nahoru – dolů ve velmi dobrém tempu. Už po pěti minutách se dostali do vedení domácí, kteří sehráli výbornou akci přes střed hřiště, a po třech rychlých nahrávkách se sám před brankáře Dankoviče dostal Němčík, který dokázal míč nasměrovat kolem vyběhnutého gólmana do branky – 1:0. Branka zápasu dodala ještě vyšší tempo a šance se střídaly na obou stranách. Oba brankáři však předvedli dobré zákroky. Po sedmnácti minutách se Vícovu podařilo srovnat. Po dvou parádních zákrocích byl už i Miler krátký na střelu Pavla Plisky, který dostal krásnou přihrávku do vápna – 1:1.

Ani další minuty tempo nepovolovalo, ale už se začalo hrát i důrazně. Hodně tmavou žlutou kartu obdržel za nevybíravý faul Roman Petržela, který šel oběma nohama napřed. Na druhé straně k vyloučení neměl daleko Šobr, jenž si také nebral příliš servítky v soubojích. Po půlhodině přišla zlomová branka zápasu. K dlouhému míči za obranu se dostal jako první Ondřej Zapletal, ale jeho pokus vyrazil vyběhnutý Dankovič. To stejné se mu podařilo i s dorážkou Pejřimovského. Domácí však okamžitě reklamovali, že brankář stál za vápnem a dožadovali se odpískání. Složitá situace na posouzení zůstala bez odezvy. Z následného brejku si s míčem pohrál Vávra a tvrdou střelou propálil vše, co před ním stálo – 1:2. Zbytek první půle pokračoval v duchu ostrých zákroků a dohadů mezi oběma celky a fotbalová stránka se vytratila.

Druhý poločas měli ve své režii domácí, kteří dobývali území soupeře, a Vícov se snažil ze zatažené obrany těžit z brejkových situací. Dlouho se však k žádnému pořádnému zakončení nedostal ani jeden celek. Spíše se pokračovalo v trendu ostřejších zákroků, které měly být potrestány kartami. Zápas by se možná vrátil zpátky k fotbalovému umění.

Postupně se podařilo ale šance vytvořit domácím i hostům. Největší měl Ondřej Petržela, když se dostal ze situace dva na jednoho sám před bránu, jeho zakončení ale vyrazil brankář. Druhou velkou šanci měl Kawij, ale obrana míč stačila vykopnout. Na opačné straně mohl rozhodnout duel Vávra, jeho projektil z hranice vápna však zastavilo břevno.

Pak přišla situace, o které se mluvilo i po skončení duelu. Pejřimovský vypíchl míč Chytilovi a z poloviny hřiště sváděli běžecký souboj. Ten skončil v pokutovém území stažením Pejřimovského na trávník, sudí Dömisch však jen rozpažil a nakonec odpískal míč pro Vícov. To domácí mužstvo neslo hodně nelibě a minimálně dvě minuty se nehrálo, dokud se situace neuklidnila. V posledních minutách už se pak Kralice nedokázaly zvednout a Vícov už spíše jistil vedení. I nadále tak tento tým zůstává stoprocentní a vévodí tabulce okresního přeboru.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Jiří NĚMČÍK – FC Kralice na Hané „B“

„Věděli jsme, že nás čeká opravdu těžký soupeř, který je na tom výborně. Co mě však zcela zaráží, je to, že hned v šestém zápase sezóny je utkání takto hrubě ovlivněno rozhodčím v naši nepřízeň. Nepískl jasnou penaltu, kterou viděli úplně všichni. Jinak první půlhodina byla v dobrém tempu a zápas se musel líbit. I když jsme dali brzy branku, soupeř pak také přidal a v prvním poločase byl možná o něco lepším celkem. Ve druhém jsme soupeře tlačili a přišlo mi, že mu i trochu docházel dech, jenže jsme nebyli schopni proměnit šance, které jsme si vytvořili, a následná chyba sudího nás definitivně zlomila.“

Miroslav KRUTOVSKÝ – Vícov

„Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Kralice se dostaly hodně brzy do vedení po pěkné akci. Nijak nás však ta inkasovaná branka nepoložila a podařilo se nám brzy srovnat a do poločasu utkání otočit. Ve druhém poločase to bylo z naší strany hodně nervózní a nedostávali jsme se ke hře, kterou jsme chtěli. Zezadu jsme to však dokázali udržet, i když si soupeř nějaké šance přeci jen vytvořil, ale také jsme mohli utkání zlomit ze dvou dobře vyřešených brejků. S těmito třemi body panuje opravdu velká spokojenost, protože to nebyl jednoduchý duel.“

 

FC Kralice na Hané „B“

Vícov

1:2 (1:2)

Branky: 5. Němčík – 17. P. Pliska, 33. Vávra. Rozhodčí: Dömisch. Žluté karty: 20. R. Petržela, 67. Pejřimovský – 29. Pagáč, 35. Šobr. Diváků: 42.

Sestava Kralic: Miler – Dvořák, Répal, Uličný, L. Petržela – Zapletal, Kawij, Němčík, O. Petržela – R. Petržela, Pejřimovský. Střídali: Dokoupil, Jurtík, Zatloukal. Trenér: Petr Navrátil.

Sestava Vícova: Dankovič – Dostál, Hupolíček, Látal, Mlčoch – Šobr, Vávra, Tesařík, Ježek – P. Pliska, Pagáč. Střídali: Studený, M. Pliska, Rozsíval, Baránek, Bartlík, Chytil. Trenér: Miroslav Krutovský.