Litovat nebohé pejsky nestačí. Finanční pomocí všem opuštěným zvířatům můžete v těchto dnech přispět v souvislosti s přípravou nového charitativního kalendáře pro rok 2022. Jeho předchůdci se mezi lidmi vždy těšili velké oblibě, a to zejména díky nádherným fotografiím.

 

Na konci roku 2018 útulek Voříšek v Čechách pod Kosířem pokřtil svůj první kalendář. Nyní se z toho již stala tradice. Kalendář na příští rok by měl být tentokrát na téma pejsků a jejich životních příběhů. Jeho vznik však nebude možný bez dostatečného množství finančních prostředků. Ty mohou dárci v těchto dnech posílat prostřednictvím internetového portálu www.startovac.cz.

„Z prodeje kalendáře budeme moci financovat opravy útulku Voříšek, nákup zdravotnických a veterinárních prostředků a náklady spojené s veterinárním ošetřením pejsků a v neposlední řadě také provozní náklady, mezi něž například patří účty za elektřinu,“ popsal Leo Dostál z útulku, který nepřetržitě funguje již čtrnáct let.

V prvních dvou týdnech Voříšku tímto způsobem přispělo šestadvacet lidí, a to celkovou částkou 15 000 korun. Na vznik kalendáře by však byl potřeba minimálně trojnásobek. „Díky všem příspěvkům budeme moci dát dalším pejskům péči a vyléčit šrámy na jejich tělech i duších,“ uzavřel Dostál.

PRINCEZNA aneb jeden příběh z mnoha

Přijali jsme tuto zuboženou jorkšírskou veteránku, která byla skutečně velmi zanedbaná a podvyživená. Měla srst samý dred, prohnilé zoubky, zánět v očích a u mléčné žlázy útvar velikosti tenisáku. Při čištění zoubků se přišlo na to, že má zlomenou spodní čelist. Poté, co byl útvar odstraněn, byla vykulená, jak dobře může najednou chodit...