Na úspěšné zakončení letních prázdnin Sbor dobrovolných hasičů Čechovice uskutečnil akci pro děti „Den pohádek“. Akce proběhla v neděli 29. srpna v odpoledních hodinách na hřišti za sokolovnou Čechovice.

Pro děti byly připraveny soutěže na motivy českých pohádek. Hned u vchodu návštěvníky přivítal vodník, který dětem rozdával kartičky, na něž získávaly razítka. Při soutěžích se děti mohly setkat s vílou Amálkou, Patem a Matem, Červenou karkulkou a dalšími pohádkovými bytostmi. Za všechny splněné úkoly dostaly děti sladkou odměnu v podobě balíčku s pitím, tatrankou a svítícím náramkem na večerní diskotéku. Děti, které přišly v masce, si navíc vylosovaly speciální dárek.

Děti i dospělí se mohli svézt po obci Čechovice na vlečce historického traktoru nebo si nechat udělat dočasné tetování.

Po celé odpoledne bylo připraveno skvělé občerstvení z udírny – vepřové kýty, makrely a další.  K tanci i poslechu hrála kapela Romantica, Romana „Pytlíka“ Doležela. Ve třetím bloku si děti mohly zatancovat na známé písně s mladými členkami sboru a na závěr také s celým hasičským sborem na píseň „Jede, jede mašinka“.

I přes zpočátku nepříznivé počasí na akci dorazila spousta rodičů s dětmi. Na hřišti převládala klidná a přátelská atmosféra.

Děkujeme Statutárnímu městu Prostějov za podporu akce.