Po každé pracovní rutině nebo i v mezičase naše tělo i mysl ocení odpočinek, pokud je to navíc formou cvičení a můžeme tak posílit své tělo, uděláme jedině dobře. Jednostranné pohyby v zaměstnání nejsou pro nás dobré, proto si najděte denně pár minut na cvičení a uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe a zabráníte špatnému držení těla či jiným problémům. Mimo jiné uvolníte i stres a napětí. Přitom není potřeba hned chodit do posilovny. Pojďme tedy na to! V dnešním pětaosmdesátém dílu se zaměříme na posílení spodní části břicha.

 

 1. Jako první je potřeba se vždy rozcvičit, rozcvička je základ a měla by předcházet úplně každému cvičení. Následně si pusťte nějakou oblíbenou hudbu a může se začít. Položíme se na záda (viz. foto). Nyní se od břicha začneme pomalu nadechovat. Dech postupuje směrem až do žeber, kde máme pocit, že se otevírají do široka, dech však nezastavujeme, ale postupuje stále směrem nahoru. Pak pomalu vydechneme.

2. Tento cvik je výborný na spodní část břicha. Bedra leží po celou dobu na zemi, lopatky přitáhneme od země a s výdechem přitahujeme kolena k bradě a nohy propneme a napneme a nepokládáme na zem (viz. foto). U každého výdechu nohy přitahujeme, nikdy se však neprohýbáme v zádech. Cvik opakujeme desetkrát za sebou.

3. V dalším cviku přejdeme do počáteční pozice (viz. foto). Nyní se od břicha začneme pomalu nadechovat. Dech postupuje směrem od břicha do žeber, kde máme pocit, že se žebra otevírají do široka, dech však nezastavujeme, ale postupuje stále směrem nahoru. Pak pomalu vydechneme.

4. Nyní bude cvik trochu náročnější, budeme provádět trojkombinaci. Přitáhneme od země lopatky a s výdechem začneme. Nohy natáhneme nahoru (viz. foto), následně pokrčíme k bradě a poté natáhneme nad zem a nepokládáme. Takto opět opakujeme desetkrát za sebou. Je nutné opět dávat pozor na bedra, aby ležela po celou dobu na zemi. Nohy se zvedají vždy s výdechem. Během cvičení pravidelně dýcháme, po tomto cviku budete mít po pravidelném cvičení krásně vyrýsované břicho. Nezapomeňme na závěrečný strečink, ať vás následně nic nebolí.

Závěrem si za odměnu zatleskejte. A já se těším zase příště!