Podzim je tady a s ním i seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku PROMĚNA IMAGE! V pořadí dvaašedesátý díl série proběhl na konci září, a jak jinak než úspěšně. V tradičním klání, které odstartovalo na stránkách nejčtenějšího regionálního periodika již v dubnu 2015, měníme nejen vizáž, ale děláme radost, vykouzlíme úsměv, pocity nadšení, vnitřní spokojenost a snažíme se i zahřát u srdce.

Sebevědomí kolikrát dovede napáchat víc škody než užitku a jak je všeobecně známo, ne každý ho má na rozdávání, což je případ i naší další vítězky. S tímto nešvarem jsme se tedy rozhodli zatočit. Tradičně jsme tak připravili parádní den plný péče, poradenství a hýčkání. PROMĚNOU IMAGE prošlo již šest desítek žen i mužů všech věkových kategorií, odvážných chlapů však bylo přece jen pomálu. Proto pánové, ničeho se nebojte a hlaste se, ať už jste odkudkoliv. Jezdí za námi lidé z celé republiky, ale měli jsme dokonce vítězku i ze Slovenska. Tentokrát k nám zavítala dáma z nedalekého Služína.

 

Říjnová PROMĚNA IMAGE přispěla k vypořádání nedostatků

Kateřina Důbravová teď oslní nejednoho muže

Mnozí naši vítězové díky PROMĚNĚ IMAGE udělali tlustou čáru za svým životem a odstartovali novou etapu.  A stalo se tomu tak i tentokrát. Paní Kateřina Důbravová díky nové image naprosto ožila a má v plánu v nastaveném trendu nadále pokračovat. Měníme totiž nejen fyzickou stránku člověka, ale pracujeme i na té duševní. A ta je, co si budeme povídat, podstatnější. Těší nás i fakt, že je tento projekt natolik úspěšný, že za námi neváhají přijet lidé z celé republiky, dokonce i ze Slovenska. Paní Kateřina přicestovala ze Zlína. A jak vypadal její velký den? To se dozvíte na následujících řádcích…

Říjnová PROMĚNA IMAGE v hávu nové image, a to doslova. Tentokrát jsme totiž zavítali ke dvěma novým partnerům. Jedním z nich je módní značka H&M, která nám poskytla outfity přesně na míru naší vítězky. Další novinkou byla pro říjnový díl spolupráce se Střední odbornou školou Prostějov, kosmetické služby proběhly v podání studentky ze 3. ročníku. Tolik tedy změny na úvod a nyní můžeme přejít k samé vítězce. Čtyřiatřicetiletá Kateřina nám na naši e-mailovou adresu zaslala přihlášku se slovy: „Konečně se mi podařilo dostat se na vysněnou školu, jsem nadšená, že jsem se dostala až k doktorandskému studiu, a protože mi na tom hodně záleží, tak bych chtěla zapadnout mezi ostatní. Jednak vypadám už celé roky stejně, nevím si rady s vlasy, nevím, co se ke mně hodí a nehodí. Příliš se nelíčím, tak ocením nejen poradenství, ale i velkou změnu.“ S radostí jsme se této výzvy tedy chopili a udělali vše pro to, abychom paní Kateřině v jejím přání pomohli. Každé proměně předchází důsledná organizace všech členů týmů a samého vítěze. Jakmile bylo vše domluveno, stačilo se již těšit na onen velký den. Uplynulou sobotu jsme se tedy hned po ránu sešli a začali za krásného slunečného počasí a dobré pozitivní nálady, bez toho by to u nás ani nešlo. Všichni jsme si užili příjemný a pestrý den, na který opět nezapomeneme. Každý díl je totiž jedinečný díky osobnosti našich vítězů a stejně tak tomu bylo i tentokrát.  Paní Kateřina se po nové změně stala úplně novou ženou. Více uvidíte v našem videu a na fotografiích, které najdete na www. vecernikpv.cz.

 

1. krok – volba brýlí

Podzim jako vyšitý, ale za slunečného počasí, barevného listí a příjemného vánku jsme se pustili do dalšího dílu seriálu PROMĚNA IMAGE. Netradičně jsme začali v Optice Wagner, která sídlí na náměstí E. Husserla (bývalé Trio). Naproti tomu jako tradičně se nás ujal majitel prodejny Radek Wagner, který, jak je již zvykem, vybral perfektní brýle. „K dnešní proměně jsme měli poměrně složitý úkol. Vzhledem ke světlé typologii a relativně úzkému obličeji jsme museli zvolit velmi úzké brýle s malou očnicí, nicméně naše prodejna má i takových brýlí dostatek,“ sdělil na úvod expert Večerníku. „Volili jsme kontrastní barvy se záměrem vyvolat pocit volnočasových brýlí. U zelenožlutých byl výsledek fantastický a o zbytek se postaraly klasické prvky, které jsou v současné době In. Růžové zlato, lehké zabarvení do syté vínové až fialové, to paní Katce moc slušelo. U stylu slunečních brýlí toto platí dvojnásob, akorát jsme nemuseli šetřit velikostí, aby sluneční brýle plnily svoji praktickou funkci. K elegantnímu a stylovému oblečení pochopitelně elegantní ‚sluňáky‘. Posuďte sami,“ zakončil s úsměvem výběr brýlí Radek Wagner.

 

2. krok – volba oblečení

Posléze jsme se přemístili do Zlaté brány, kde naše kroky zamířili do prodejny H&M. Tam nás čekal celý tým lidí. Listopadová vítězka Kateřina Důbravová potřebovala změnit styl oblékání, vnést do něj jistou mladistvost a svěžest. Nebály jsme se tedy sáhnout i po zajímavějších a pro Kateřinu netradičních kouscích. „Velkým zimním trendem jsou pleteninové outfity v různých kombinacích, vybraly jsme tedy úpletové šaty s copánkovým vzorem na ramínka a doplnily je úpletovým vrškem. Oboje v krémovém odstínu, který je v současnosti velkým hitem,“ nastínila záměr kolektivu H&M Nikola Kollarová. „Dalším modelem byly široké tříčtvrteční koženkové kalhoty s Basic tílkem a kožíškovou bundou, který ji velice omladil. Tohoto směru oblékání by se měla paní Katka určitě držet, výsledek vypadal skvěle. Třetím outfitem byla opět kombinace tříčtvrtečních kožených kalhot s černým Basic tričkem s dlouhým rukávem, který jsme doplnily plyšovým límcem se zipem. Závěrečným modelem byly vkusné koktejlové černé šaty zdobené štrasovými kamínky se špagetovými ramínky. Vybrané outfity se zcela odlišovaly od stylu, který paní Katka nosí, ale určitě by v tomto měla pokračovat. Slušely jí i vysoké podpatky. Bylo vidět, že jí vybrané outfity zvedly sebevědomí, z čehož máme velkou radost,“ sdělila Večerníku Nikola Kollarová z H&M.

3. krok: líčení

Krokem číslo tři je již pravidelně líčení. Tentokrát se o líčení skvěle postarala Viktorie Nevrlová, studentka 3. ročníku Střední odborné školy Prostějov, kterou najdeme na adrese nám. Edmunda Husserla. „Jako první jsem očistila pleť a provedla její diagnostiku. Z toho jsem zjistila, že paní Katka má pleť smíšenou. Na T-zone (čelo a nos – pozn.red.) měla pleť mastnou s rozšířenými póry, na tvářích, kolem očí a na bradě byla pleť spíše suchá. Doporučila bych proto paní Katce, aby si každý večer a ráno čistila pleť tonikem, poté vše promastila kvalitnějším krémem pro všechny typy pleti,“ popsala své kroky a současně poskytla cenné rady nejen naší listopadové vítězce Viktorie Nevrlová. A směla pokračovala v činnosti. „Dále jsem nanesla hydratační krém a vrhla se na obočí. Bylo by vhodné, aby paní Kateřina chodila na barvení, neboť právě obočí dorámuje obličej a dodá mu výraz. Na oči jsem pak zvolila třpytivý světle růžový stín a na kraj víčka jsem nanesla lehce tmavší růžový stín. Následně jsem nanesla řasenku, která příjemně prodloužila kratší řasy paní Kateřiny. Nanesla jsem také štětcem pod oči korektor, dále zamaskovala menší nedokonalosti na čele, nanesla na tvář make-up a zapudrovala, aby se pleť neleskla. Bronzerem jsem paní Katce vykonturovala obličej,“ popsala veškeré další úkony studentka 3. ročníku. „Růžovým rozjasňovačem jsem ještě i zvýraznila lícní kosti, nos a bradu. Pro zdravý vzhled je samozřejmostí tvářenka. Jako poslední jsem na rty nanesla speciální rtěnku, která se zabarvuje do růžové barvy podle pigmentu rtů. Paní Katce líčení velice slušelo. Věřím, že když se viděla, tak stojí za to v tomto duchu pokračovat,“ dodala s úsměvem Viktorie Nevrlová.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Říká se, že účes je základ a prozradí mnohé o vaší osobnosti. Nabízí se tedy otázka, co o vás říká váš účes? O tom ví své Andrea Furiaková, majitelka Vlassalonu, který najdeme ve Fanderlíkově ulici. Jak je již dobrým zvykem, zde proběhla vlasová magie, došlo ke změně účesu. Listopadová vítězka seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku si vlasy nebarví a o to lépe se s nimi pracovalo. „Paní Katka měla jemné, vlnité a lomivé vlasy. Takové jsou i doma těžké na úpravu, je třeba se o ně tedy starat, vyhlazovat a opravdu řádně je regenerovat,“ povšimla si Andrea Furiaková. „Vzhledem ke světlému typu jsme barvu vybraly světlejší v přírodním tónu, provedly jsme melír a dodaly nádech do duhového odstínu, který ji moc hezky rozzářil. V rámci střihu jsme upravily ofinu a krátily a tvarovaly směrem od uší až ke krku. Vzniklo tak mírné mikádo. Na závěr jsme vlasy musely nejdříve vyfoukat, pak vyhladit a protočit žehličkou do vln, aby nabraly objem a účes se rozšířil,“ usmála se spokojeně po vykonaném díle kadeřnice Andrea Furiaková.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Kateřina Důbravová během celého dne prošla velkou změnou. Ráno jsme vybrali nové brýle, oblečení, následně byla nalíčena a získala nový účes. Činností bylo dost, ale stačila si u nich i příjemně odpočinout a jak nám sama řekla, od rána to byl pro ni jeden velký zážitek. Když se uviděla v zrcadle, tak nemohla věřit vlastním očím. Netušila, že by jí mohla slušet světlá barva vlasů a celkově jí chvíli trvalo, než se se sebou ztotožnila. Velice rychle se však do své nové image vcítila a užívala si následné focení v roli modelky.

 

Říjnový díl seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku vyšel v tištěném vydání z pondělí 25. října, které stále seženete v naší redakci