Závod nebo přátelské setkání? Obojí, zní odpověď. 4yourPR, kde vzpěrači a vzpěračky ukazovali své dovednosti v trhu a dřepu, se odehrávalo v přátelském duchu. Ale rovněž se nezapomnělo na výkony. Ty přítomných přitom nebyly vůbec špatné.

 

„Na druhých místech jsme měli osobáky a na třetím umístění. Zároveň celkově osobáky trhla spousta lidí,“ usmívala se po závodě pořadatelka Julie Švecová. Právě na osobní rekordy (anglicky personal records – pozn. red.) odkazuje i název akce, která se konala v Náměšti na Hané. Celkem se jí zúčastnilo dvacet vzpěračů, z toho jedenáct dětí.

Závody byly přístupné pro všechny věkové kategorie. Na své si přitom přišli i rodiče dětí. Ti se často ukázali jako zdatní pomocníci pořadatelů. „Nejdříve se předvedly děti, byly nadšené, že zvládají osobní rekordy. A nezajímalo je, kolikáté končily. Bylo to super, rodiče pomáhali, fotili a fandili,“ poznamenala Julie Švecová. Závody měly pro účastníky tu výhodu, že místo tří pokusů měli vzpěrači a vzpěračky hned čtyři. Nezvykem ale bylo i to, že drtivá většina dospělých závodníků byla přespolních. „V ženách jsem měla první místo já, druhé a třetí holky z Holešova, které si střihly osobní rekord. V mužích si všechny poháry odváželi hosté z Kopřivnice, Opavy a Šumperka,“ vypočítala Švecová.

Na medailích nebo pohárech až tolik nezáleželo. Hlavní bylo, že si přítomní akci užili. „Rozhodně přišlo více dětí. Dospělých dorazilo méně, ale i v tomto nevelkém počtu zůstali na akci déle, pomohli nám s úklidem závodiště a pokecali, za což jsem moc ráda. Tyto závody jsou hlavně o tom přátelském setkání,“ připomněla pořadatelka z klubu Vzpírání Haná.