Pamatuji si, že jsem na tohle téma psal už nejedno zamyšlení pátrající po důvodech, proč se některým sportovním týmům daří víc na hřištích soupeřů než v domácím prostředí.

Zatím naposledy šlo tuším o rozbor vynikající bilance fotbalistů 1.SK Prostějov z venkovních zápasů minulého ročníku Fortuna:Národní ligy, zatímco na vlastním trávníku během uplynulé sezóny často spíš strádali. Jak herně, tak především výsledkově.

Co čert nechtěl, začala hokejová Chance liga ČR 2021/22 – a muži LHK Jestřábi Prostějov to v jejím úvodu vzali jako přes kopírák. Navíc „zgruntu“, neboť z prvních pěti duelů dvakrát podlehli doma (Ústí nad Labem 0:3, Frýdek-Místek 4:5) a třikrát zvítězili venku (Sokolov 5:0, Havířov 4:3, Benátky nad Jizerou 4:1).

Dosud jde o malý vzorek střetnutí na vynášení odborných závěrů či soudů, ale každopádně taková bilance u Hanáků od ledu překvapila. Hlavně je pak škoda, že ještě víc nevyužili příznivého losu a nevytvořili si výraznější bodový polštář usazeni v úplném popředí tabulky.