Tato událost nemá v dějinách Nezamyslic i celého regionu obdoby! V městysi se minulé úterý 28. září v rámci svatováclavských slavností otevřela nová ulice. Nese pojmenování podle místního spolku, jehož aktivity již řadu let baví místní a inspirují přespolní.

Jste Hanák, hastrman či hazardér? A chtěli byste si pořídit chaloupku u vody? Pak byste měli oslovit mažorety z Nezamyslic. Členové recesistického spolku pohotově zareagovali na aktuální vývoj na realitním trhu, zabrali dosud bezejmennou ulici vedoucí kolem říčky Hané a okamžitě zde začali rozprodávat parcely.

Jakmile se po Nezamyslicích roznesla zpráva, že zde vznikne nová ulice, hned začali lidé poptávat volné pozemky. Věřím, že po jejím slavnostním otevření už je každému jasné, že se jedná o legraci,“ uvedl vše na pravou míru tiskový mluvčí spolku Jan Košárek s tím, že akci posvětila i místní radnice.

S nápadem na vznik nové ulice přišel dlouholetý generální partner mažoretů, jehož sponzorství se projevuje tím, že členy spolku každoročně zásobuje slivovicí na zahřátí po jejich silvestrovské koupeli. „Jan Foltýn s tímto návrhem přišel již před léty. Celá myšlenka dlouho zrála a snad i trochu kvasila v sudu a nyní dozrála natolik, že jsme ji uskutečnili. Autor myšlenky a místní filantrop se pak ujal slavnostního odhalení nové cedule,“ potvrdil další z mažoretů Pavel Oulehla.

Otevření Nábřeží mažoretů bylo v první řadě skvělou příležitostí pro uspořádání lidové veselice, které se zúčastnily zhruba tři stovky místních. Ve slavnostním průvodu nechyběl starosta Vlastimil Michlíček, který poprvé v životě oblékl kroj, a kromě mažoretů také jejich děti, které tentokrát dorazily coby zástupci Hypakistánu. „Jedná se o stát, který se již několik let rozkládá kolem splavu směrem k nádraží. Má vlastní pasy, vlajku i prezidenta,“ přiblížil Košárek.

Na průvod pak navázala vystoupení dětí zdejší mateřinky a místní pobočky ZUŠ. Čepovalo se pivo za desetikorunu a limonáda za polovinu. Jinak bylo pitné dobrovolné. Doslova za hubičku byly k mání pochutiny z kozího sýra a zabijačky. Nelze se tedy vůbec divit, že se akce náramně vydařila. „Byla sranda, lidé si zatančili, pojedli i popili. V průběhu akce se neplánovaně přidávali i sousedé z blízkých domů, prostě to celé překonalo naše očekávání,“ zhodnotil na závěr mažoret Pepa Dostálik s tím, že další mažoretskou akcí by měla být oblíbená Silvestrovská koupel pořádaná pravidelně v areálu místního koupaliště.