Parlamentní volby znají svého vítěze. V nejnapínavějším průběhu za poslední desetiletí urvala ve finále vítězství koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP09). Andrej Babiš a jeho hnutí ANO prohrálo o několik desetin procent hlasů a skončilo na druhém místě. Do Sněmovny se dostala ještě koalice Pirátů a STAN a také SPD. Podle svého dřívějšího vyjádření dá prezident Miloše Zeman první šanci sestavit vládu Andreji Babišovi.

Parlamentní volby vyhrála koalice Spolu se ziskem 27,78 % hlasů, druhé ANO získalo od voličů 27,13 % hlasů. Na třetím místě skončila další koalice Pirátů a STAN, která od voličů dostala 15,60 % hlasů. Do Sněmovny se ještě dostala SPD se ziskem 9,56 % hlasů. Volby skončily fiaskem pro ČSSD (4,65 %) a KSČM (3,60 %). Neuspěla ani Přísaha Roberta Šlachty (4,68 %).

Pro voliče z Prostějovska je podstatná skutečnost, že náš region a dokonce přímo Prostějov má čtyři poslance, tedy o jeden poslanecký mandát víc než v právě končícím volebním období. Do poslaneckých lavic usednou Ladislav Okleštěk s Jaroslavem Faltýnkem (ANO), Radim Fiala (SPD) a překvapením je Hana Naiclerová (Piráti a STAN). Těsně za branami Sněmovny skončili Petr Sokol (SPOLU) a Pavel Dopita (SPD).