V sobotním 9. kole Chance ligy přivítali prostějovští Jestřábi na svém ledě poslední Kadaň. Utkání mělo až do 58. minuty jednoznačný průběh, kdy Prostějov vedl 6:0. Před koncem se Severočeši dvakrát prosadili, to ale průběh zápasu už nijak neovlivnilo. Hanáci se z výhry radovali počtvrté za sebou a posunuli se už na třetí místo tabulky druhé nejvyšší soutěže!

 

Utkání proti Kadani začalo ve velmi rychlém sledu. Po pouhých 55 odehraných sekundách přišlo první vyloučení zápasu, když fauloval hostující Kabelka. Svěřenci kouče Tottera se sice snažili, ale k otevření skóre se nepropracovali. V 5. minutě unikl Rudovský bránícím hráčům a tlačil na brankáře Běhulu, který musel vykrýt nepříjemný zákrok. Další ostrou ránu vyslal Štefka, puk skončil jen na betonu hostujícího gólmana. Dokonce i při vlastním oslabení po faulu Švece měli Jestřábi navrch a dokázali zaútočit. Po Jáchymově rozehrávce zpoza branky byl před Běhulou pořádný závar. V 11. minutě se do obrovské šance po přihrávce Husáka dostal kanonýr Mrázek, kadaňský brankář se ale dokázal rychle přesunout. V čase 13:43 domácí svoji převahu zúročili. Kloz na pravém kruhu našel volného Petra Mrázka, který rozvlnil síť hostující branky – 1:0. Chvíli na to šli Dubský s Tomášem Koblížkem do přečíslení dva na jednoho, Běhula jejich zakončení hbitě pokryl.

Prostřední část odstartovala stejně jako první, když po 29 sekundách šli Trhači na trestnou lavici. Početní výhodu po necelé minutě z rychlé akce využil střelec první branky Mrázek – 2:0. Ve 28. minutě už to bylo o tři branky, když střelu Klimíčka tečoval před brankářem Rudovský – 3:0. Ve 33. minutě se do dobré pozice dostal hostující Lukáš Koblížek, i na jeho střelu byla prostějovská jednička připravena. Na druhé straně pálili na brankáře Běhulu Štefka, Husák, Rudovský a nakonec i Kloz. Tři minuty před koncem mohl v přesilovce dovršit hattrick Mrázek, svatyni Trhačů přestřelil. Ve 39. minutě zakončoval nad levý beton Běhuly Švec, který tak zařídil Prostějovu čtyřbrankový náskok – 4:0.

Po 26 sekundách poslední dvacetiminutovky se opět Jestřábi radovali. Rudovský se protáhl dopředu kolem mantinelu a posunul puk na Jiránka, který jej hravě uklidil do odkryté kadaňské branky – 5:0. Ani takový náskok ale domácímu týmu nestačil a i nadále hrál hlavně v obranném pásmu severočeského soupeře.. V čase 51:11 navýšil vedení zkušený Kloz – 6:0. Ani tento hřebík do rakve soupeře nevyhnal brankáře Běhulu z kadaňské branky. I pak se Hanáci dlouho drželi před gólmanem Trhačů, kteří celý zápas působili dost oddaným dojmem. Ke konci utkání ale Kadaň ještě zahrozila. V 58. minutě se Severočeši radovali poprvé z gólu, když se trefil Lukáš Koblížek – 6:1. Chvíli na to lovil za svými zády Bláha puk podruhé. Z prostoru mezi kruhy jej totiž prostřelil Bernat – 6:2. Víc už toho hosté ale v šedesáti minutách nestihli, a tak Jestřábi slavili čtvrtou výhru v řadě a zisk tří bodů.

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Aleš TOTTER – LHK Jestřábi Prostějov:

„Myslím si, že Kadaň někoho určitě o body připraví. Se Sokolovem to bylo jen o gól a trápila je až do poloviny třetí třetiny. My z dnešního zápasu bereme tři body, ale bylo tam od nás i tak několik nepřesností, neměli jsme takový rytmus a některé situace jsme neřešili dobře. Důležitý byl zákrok Ondry Bláhy za stavu 1:0, kdy šel soupeř sám na bránu. Výhru bereme, ale musíme se v některých věcech zlepšit do těch dalších zápasů, které nás čekají.“

Daniel BRANDA – asistent trenéra SK Trhači Kadaň:

„Myslím si, že utkání mělo jednoznačný průběh. Za stavu 6:0 jsme sice dali dva góly, ale jinak se ukázala kvalita Prostějova. My jsme bohužel zápas, když to tak řeknu, jen odklouzali.“

Chance liga mužů ČR 2021/2022 – 9. kolo

LHK Jestřábi Prostějov – SK Trhači Kadaň

6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky:14. Mrázek (J. Kloz, Martin Novák), 22. Mrázek, 28. Rudovský (Klimíček, Jiránek), 39. M. Švec (Mrázek, Martin Novák), 41. Jiránek (Rudovský, Klimíček), 52. J. Kloz (Martin Novák, Mrázek) – 58. L. Koblížek (D. Homer, M. Jáchym), 59. Bernat. Střely na branku: 59:17. Rozhodčí: Šudoma, Marek – Otáhal, Hranoš. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 910.

Sestava Prostějova: Bláha – Zajíc, Motloch, Husák, Klimíček, Babka, Vala – Jiránek, T. Jáchym, Rudovský – Martin Novák, J. Kloz, Mrázek – P. Beránek, Štefka, M. Švec – Dubský, T. Koblížek. Trenéři: Totter a Wojnar.

Sestava Kadaně: R. Běhula – M. Jáchym, Steinocher, Kabelka, Štochl, Zorko, Kuboš, K. Červenka – Kordule, Bernat, Routa – Z. Zabloudil, Mežnar, M. Zabloudil – D. Homer, D. Čech, Konášek – L. Koblížek, Hradecký, Bogdasarjan. Trenéři: Růžička a Branda.

 

Atraktivní trojboj: Jestřáby čekají hned tři šlágry

Náročný. Takový bude nadcházející týden pro hokejisty Prostějova. Na Jestřáby totiž poprvé v sezóně čekají hned tři zápasy během šesti dnů, navíc s velmi atraktivními, avšak vysoce kvalitními soupeři, což pochopitelně sebere dost sil. Už dnes, tj. v pondělí 11. října, čeká Prostějov výjezd na led jihlavské Dukly (17.30), ve středu přijede na Hanou Vsetín (18.00) a v sobotu další těžká partie v Porubě (17.00).

Jako první se tedy Jestřábi utkají s Jihlavou. Ta byla minulou sezónu jen krůček od postupu do extraligy. Nepodařilo se, přesto bylo znovu jasné, že Dukla by měla být jedním z nejkvalitnějších klubů To se potvrzuje. Tým je sice až v polovině tabulky, podává však solidní výkony. Porazil už třeba Vsetín, Přerov nebo vysoko Slavii Praha. Týmu hodně pomohlo, že si udržel mnoho svých hvězd. Předně zmiňme brankáře Maxima Zhukova, zůstali však také třeba Tomáš Harkabus, Tomáš Čachotský nebo Matěj Zadražil. Nejproduktivnějším hráčem je ale zatím Filip Seman, který je i nejlepším střelcem. O asistence se stará hlavně Harkabus s Heltem, produktivitu beků řídí Antti Kauppila. Jihlava pak pro Jestřáby není nejoblíbenější soupeř, posledních pět vzájemných utkání Prostějov prohrál.