Není to žádná novinka. Nejen na Prostějovsku, přímo v Prostějově má hnutí ANO velice silnou voličskou základnu, jako ostatně v celém Olomouckém kraji. Také zde Andrej Babiš a jeho souputníci po sečtení hlasů zdrtili politickou konkurenci.

 

U voličů v celém Olomouckém kraji získalo hnutí ANO 2011 skoro magických třicet procent (29,77 %) hlasu. Prostějovanům tento úspěch vynesl dva poslanecké mandáty, konkrétně Ladislavu Oklešťkovi a Jaroslavu Faltýnkovi. Na druhé místo poslali voliči v Olomouckém kraji koalici SPOLU, které přiřkli 24,54 % hlasu. Podobné volební výsledky v kraji zaznamenali Piráti a Starostové (12,35 %) společně s SPD (12,24 %). Ostatní kandidující politické subjekty stejně jako na celostátní úrovni propadly a neobdržely potřebných pět procent nutných pro „postup“ do Poslanecké sněmovny. Takzvaně pod čarou skončila nejlépe Přísaha (4,69 %), ČSSD (4,53 %), KSČM (3,97 %) a Trikolóra (3,04 %).

 

 

 

Podrobné zpravodajství z víkendových voleb, exkluzivní rozhovory a výsledky z pohledu regionu i kraje najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 11. října, jako speciální příloha