„Televizní materiály představující jednotlivé prostějovské sporty se stanou trvalou hodnotou, která bude následně k dispozici jak jednotlivým klubům, tak široké veřejnosti,“ říkal už dlouho před slavnostním vyhlášením ankety Sportovec města Prostějova 2020 předseda pořádající Sportovní komise Miloš Sklenka. Jeho slib rychle po vydařeném galavečeru došel naplnění. Jednotlivé oddíly se vzniklými video medailonky mohou prezentovat při různých příležitostech. A co se týká obecně sportovních fajnšmekrů, ti si mohou všechny prezentace prohlédnout už nyní na internetových stránkách komise www.skmpv.cz, kde je k volnému spuštění daný odkaz.

 

 „Myslím, že se tyto televizní spoty opravdu moc povedly. Tvůrcům v čele s Theodorem Mojžíšem patří velké poděkování za kvalitní zpracování a samotným klubům za spolupráci při jejich vzniku. Výsledek téhle dobré práce určitě stojí za to, o čemž se teď každý může na vlastní oči přesvědčit,“ řekl Večerníku Miloš Sklenka.

Mnohé díky vyslovil také všem dalším, kteří se podíleli na celém průběhu ankety a na přípravách i výborném vyznění slavnostního setkání v Národním sportovním centru Prostějov. „Věřím, že si všichni aktéři i hosté krásný večer příjemně užili,“ konstatoval Sklenka.

Pobavení v hale přinesly nejen vtípky moderátora Petra Salavy či humorné bonmoty některých řečníků, ale rovněž situace při losování symbolické věcné ceny pro jeden ze zúčastněných klubů. Šlo totiž o tenisovou raketu, kterou měl vyhrát – světe div se – TK Agrofert Prostějov. Salava však operativně přikročil k přelosování vítěze, takže si pálku nakonec odnesl Michal Janeček za hokejisty SK Prostějov 1913.

Největší ovace sklidily kromě působivě zpívajícího sólisty Moravského divadla Olomouc Jakuba Rouska především dvě nové členky Síně slávy prostějovského sportu Magdaléna Majarová a Dana Zbořilová. Obě dámy byly uvedeny do renomované společnosti významných osobností, kterou dosud tvořili:

Oldřich Machač (lední hokej),

Jan Hrbatý (lední hokej),

Otakar Hořínek (sportovní střelba),

Naděžda Hořínková (sportovní střelba),

Miroslav Černošek (sportovní manažer),

Jan Mrázek (atletika),

Milan Čečman (atletika),

Robert Změlík (atletika),

Zdeněk Nenadál (atletika),

Alois Balcařík (atletika),

František Slavotínek (atletika),

Vladimír Vačkář (cyklistika),

Antonín Přikryl (lukostřelba),

František Sedláček (lukostřelba),

Ivan Hoššo (parašutismus),

Josef Pavlata (parašutismus),

Ivo Skoták (parašutismus),

Jindřich Vedmoch (parašutismus),

Karel Menyház (box),

František Gašparík (box),

Vlastimil Zeman (tenis),

Antonín Doseděl (tenis),

 Jiří Novák (tenis),

Lucie Šafářová (tenis).

Rostislav Václavíček (fotbal),

Pavel Dyba (fotbal),

Alois Copek (fotbal),

Petr Langr (fotbal),

Eva Krupová (volejbal),

Zbyněk Netopil (rafting),

Celkem je tedy v Síni slávy už dvaatřicet skvostných jmen!