O trofej z 1. ročníku Mistrovství světa – Poháru Billie Jean Kingové se v termínu 1. až 6. listopadu v Praze popere český výběr ve složení Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Lucie Hradecká. Složení určil kapitán národního týmu Petr Pála.

„Tým je silný, holky jsou odhodlané udělat pro společný úspěch maximum. Ze sestavy mám dobrý pocit. Jedničkou bude Barbora Krejčíková, která se připravena nastoupit ve dvouhře i deblu. Mít v týmu takovou hráčku je paráda,“ prohlásil Pála, jehož tým ve skupině narazí na Německo a Švýcarsko. Do semifinále postoupí pouze vítěz první části turnaje. „Oba týmy jsou hodně silné a nemyslím si, že bude jeden lehčí než druhý. Švýcarky jsou v nejsilnější sestavě, to samé platí o Němkách,“ řekl Pála.

V nominaci nakonec nefiguruje světová trojka Karolína Plíšková, která se podobně jako Petra Kvitová a Karolína Muchová omluvila. Zatímco Kvitová je po náročné sezóně vyčerpaná a Muchová chce vyléčit vleklé zranění břišního svalu, devětadvacetiletou Plíškovou čeká v termínu od 10. do 17. listopadu Turnaj mistryň v mexické Guadalajaře. A na rozdíl od Krejčíkové a Siniakové, které naskočí do obou významných akcí, raději pošetří síly. „Karolína Plíšková hodně stála o místo v týmu, ale nakonec musela odmítnout kvůli Turnaji mistryň, který bude náročný fyzicky kvůli nadmořské výšce,“ poznamenal kapitán národního výběru.

Premiérový ročník Mistrovství světa – Poháru Billie Jean Kingové se uskuteční v Praze od 1. do 6. listopadu, hrát se bude v O2 areně a hale O2 universum na povrchu Rebound Ace. Češky vstoupí do turnaje hned v úvodní den duelem proti Německu, poté zabojují 4. listopadu proti Švýcarsku. Obě utkání se uskuteční v odpoledním programu, nejdříve od 17.00 hodin. Turnaje se zúčastní celkem dvanáct reprezentací včetně Francie, Austrálie či Spojených států amerických. Týmy nejprve zabojují ve čtyřech tříčlenných základních skupinách, celky z prvního místa následně postoupí do semifinále.