Zelené plíce města Prostějova se opět rozšíří. Radní na základě doporučení komise životního prostředí uvolnili po úterním jednání Rady statutárního města Prostějova finanční prostředky z fondu zeleně, a to téměř 630 000 korun.

„Pustíme se do další výsadby zeleně. Konkrétně na katastru města necháme vysadit při podzimní výsadbě 57 stromů a 152 keřů. Součástí výsadby budou pochopitelně také zemní úpravy,“ informoval první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko), který je zodpovědný za správu a údržbu majetku města. Jak doplnil, při blížící se zimě se nezapomíná ani za zvířátka. „Zaměříme se například na úpravu a doplnění čtrnácti zimních stanovišť pro přezimování ježků,“ přidal konkrétně Pospíšil. 

Radost z tohoto kroku má také náměstkyně primátora Milada Sokolová, která má na starost životní prostředí. „Stromy se budou sázet v lokalitách například ulic Kostelecká, Trávnická, Žešov, Winklerova, na Husově náměstí, dále v ulicích Lidická, Západní a Kralická. Keře se vysadí v lokalitách Sídliště E. Valenty, na Husově náměstí, na Sídlišti Svobody a také na Městském hřbitově v Brněnské ulici. Chybět nebude ani každoroční podzimní výsadba květin na Žižkově náměstí,“ vyjmenovala Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov).