V minulém vydání Večerník zveřejnil zprávu, že mezi držiteli státních vyznamenání udělovaných prezidentem republiky k výročí založení samostatného československého státu bude i sportovní boss Miroslav Černošek. A během uplynulého týdne byla tato informace oficiálně potvrzena i Pražským hradem.

Prezident České republiky Miloš Zeman se rozhodl u příležitosti řádového dne 28. října 2021 ocenit Medailí Za zásluhy I. stupně sportovního podnikatele, manažera a funkcionáře doc. PhDr. Miroslava Černoška, Ph.D., za zásluhy o stát v oblasti sportu ve prospěch České republiky. Tato zpráva se objevila ve čtvrtek ve 20.00 hodin na internetových stránkách Pražského hradu. V tu chvíli bylo definitivně potvrzené, že prostějovský rodák obdrží z rukou prezidenta Zemana významné ocenění, které je bezesporu vrcholem jeho kariéry. Kromě šéfa prostějovského tenistu získal vyznamenání za sportovní zásluhy už jen judista a dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek.

„Jsem pochopitelně velmi šťastný. Státního vyznamenání si velice vážím, je to ocenění za celoživotní práci nejen pro mě, ale i celý můj tým,“ svěřil se Miroslav Černošek exkluzivně Večerníku s prvními dojmy.

Poslední otázkou bylo, kdy se s ohledem na zdraví Miloše Zemana uskuteční slavnostní ceremoniál předávání státních vyznamenání. Ale i toto je už vyřešeno. „Prezident republiky potvrdil, že pro ceremoniál spojený s předáním propůjčených a udělených státních vyznamenání využije řádového dne 1. ledna 2022. Těší se, že bude moci propůjčená a udělená státní vyznamenání předat osobně,“ uvedla v prohlášení Kancelář prezidenta.

Večerník připravuje s Miroslavem Černoškem exkluzivní rozhovor, který vám přineseme v jednom z příštích čísel.