Podruhé za sebou se fotbalisté 1.SK Prostějov představí před svými diváky. Po brněnské Líšni přivítají na stadionu SCM Za Místním nádražím pražský celek. Žižkovská Viktoria tuto sezónu čest svému jménu věru nedělá. Pohyb v pásmu sestupu a aktuálně 15. příčka určitě není tím, co by kdysi věhlasný klub uspokojovalo. Pro eskáčko se tak tuto sobotu 6. listopadu od 14.00 hodin naopak otevírá dobrá šance získat doma další body do tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Ale pozor, s hosty přijede nový kouč Martin Pulpit.

Klub s téměř stodvacetiletou historií býval do roku 2012 zvyklý hrávat nejvyšší, případně druhou nejvyšší soutěž, na tu si pak ale už musel zvyknout. V sezóně 2015/2016 Žižkovští kopali dokonce jen třetí Českou fotbalovou ligu, ovšem sestoupili pouze z administrativně-finančních důvodů. Před dvěma roky skončila Viktoria pátá, v minulém ročníku dokonce čtvrtá hned za Prostějovem.

Letos jí to ovšem nejde. Po dvou úvodních porážkách se pražský celek „chytil“ na Příbrami a sparťanské rezervě, jenže z dalších osmi zápasů vytěžil pouhé dva body. To už bylo na klubové vedení příliš a svým místem to odnesl trenér David Oulehla. Prvotní impuls nepřišel, ba naopak dočasný kouč Zdeněk Koukal musel strpět zvláště těžkou porážku 1:6 v Opavě. Na horký post v uplynulém týdnu nastoupil Martin Pulpit, naposledy trénující Blansko. Ten se na Žižkov vrátil po deseti letech, tehdy mužstvo dovedl do první ligy. Nyní má za úkol jej zachránit, a podle svých slov by rád ve zbývajících čtyřech podzimních zápasech nasbíral šest bodů. A nedělní premiéra na lavičce proti Jihlavě mu vyšla napolovic, Viktoria totiž na domácím hřišti remizovala s jihlavskou Vysočinu 0:0!

V minulém ročníku si ve vzájemných zápasech Hanáci se Žižkováky body rozdělili. A to přesně v duchu dlouhodobého zápasového trendu. Na podzim doma prohrálo eskáčko 0:2, aby na jaře v Praze zvítězilo 2:1. Obě branky padly mezi padesátou a šedesátou minutou, když se trefili Matoušek a Sus, domácí jen z penalty korigovali.

V individuálních statistikách si nevede střelecky špatně Ekvádorec Batioja, který si připsal šest branek, což je v podstatě polovina všech vstřelených branek. Defenzivě se příliš nedaří, Žižkov obdržel druhý největší počet branek po posledním Třinci. Třetinu zápasů strávil mezi tyčemi zkušený Švenger, větší porci pak šestadvacetiletý Soukup.

Kdo by tedy mohl nastoupit proti domácímu eskáčku? V posledním venkovním utkání to byla sestava ve složení: Soukup – Koželuh, Gabriel, Súkenník, Řezáč – Žežulka (46. Sakala) – Diamé (75. Zeman), Sixta (75. Kytka), Richter (46. Nabijev), Muleme – Batioja (83. Petrlák). V nedělním utkání proti Jihlavě nový kouč Pulpit vrátil do branky zkušeného Švengera

Výkop je tuto sobotu naplánován už na druhou hodinu odpolední. (tok), ve stoperské dvojici se objevil Sakala, Súkenník se posunul na pozici defenzivního záložníka a na hrotu se objevil talentovaný Zeman. Ze záložní řady vypadl Diamé, Sixta a Richter.

Sobotní střetnutí 14. kola F:NL vypukne dvě hodiny po poledni a vy byste neměli v hledišti prostějovského stánku chybět.