Pomáhali jednou, pomáhat ale můžou zas. Řeč je o učitelích a studentech Střední zdravotnické školy Prostějov (SZŠ). Ti loni během nejhorší koronavirové krize nabídli svůj čas a schopnosti prostějovské nemocnici. A ta pomocnou ruku ochotně přijala. Jaká je ale situace nyní, kdy se počty nakažených i hospitalizovaných podle státu i nemocnic zhoršují?

„Normálně fungují naše čtyři ročníky na praxích v rámci předmětu ošetřovatelská péče. Vyučující už ale také nemocnici nabídli pomoc, třeba s očkováním nebo testováním. Situace ale zatím vzdor některým zprávám z médií není tak špatná,“ prozradil Večerníku ředitel školy Martin Mokroš.

Koronavirus přitom zatím chod školy ovlivňuje minimálně i po stránce výuky. „Karanténa se týká ojedinělých případů, stejně jako pozitivní testy. Část jich navíc nepotvrdí následný PCR test,“ poznamenal Mokroš. Tím spíše jsou studenti Střední zdravotnické školy v případě horší situace v Prostějově ochotni pomoci. „Zatím se žádná tragédie nekoná, ale může být hůř. Nemocnici v tom nenecháme,“ vzkazuje ředitel SZŠ.

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 8. listopadu