Špičková prostějovská sportovkyně Dominika Ponížilová má za sebou další mezinárodní vrchol své úspěšně bohaté kariéry. Tentokrát šlo o mistrovství světa 2021 ve sportovní gymnastice, jež hostilo japonské město Kitakjúšů.

Devatenáctiletá Hanačka měla absolvovat kvalifikaci čtyřboje žen ve skupině s litevskou závodnicí, ale ta odstoupila. Dominika tedy chodila na jednotlivá nářadí sama, celý tento sled cvičení provázely nemalé organizační zmatky. Na což reprezentantka České republiky a členka oddílu TJ Prostějov možná doplatila.

Úvodní přeskok se jí nevydařil podle představ, druhý už byl dobrý (27. místo). Následně na bradlech přišel bohužel pád (66. příčka). Poté na kladině si vedla nadmíru solidně (40.) a v prostných sice bez větších chyb, leč méně úspěšně (57.). Což v konečném součtu znamenalo 44. pozici. Postup do finále čtyřboje i mezi elitní osmičky na jednotlivých nářadích zůstal poměrně daleko.

Přesto je potřeba maximálně ocenit už sám fakt, že Dominika jako letošní mistryně republiky a v současnosti nejlepší žena ČR na světovém šampionátu v tvrdé konkurenci vůbec startovala. „Ve svých devatenácti letech má na kontě účast na Evropském juniorském olympijském festivalu, Evropských hrách, třech mistrovstvích Evropy a teď i třech mistrovstvích světa,“ připomněl předseda oddílu sportovní gymnastiky TJ Prostějov Miloslav Musil.

Dominika Ponížilová se od tří let připravuje v gymnastické tělocvičně ZŠ v Melantrichově ulici. První krůčky na poli tohoto nesmírně náročného odvětví dělala pod vedením maminky Vladislavy Ponížilové, poté ji k vrcholové kariéře vedl právě trenér Miloslav Musil. A několik posledních let má jako osobní trenérku Veroniku Lukášovou, která jí stála po boku i na uplynulém MS v Japonsku.