Hledání ztraceného času aneb cesta do hlubin pijákovy duše. Tak pojmenoval výtvarník Vladimír Halla svoji výstavu, která byla až do uplynulé neděle 7. listopadu k vidění v kavárně Avatarka na hlavním prostějovském náměstí.

 

Všechny dobré nápady se u nás zrodily v hospodě. Tahle myšlenka možná stála za zrodem cyklu obrazů Vladimíra Hally, který byl od 3. října k vidění v kavárně Avatarka. Ten zachytil známé české osobnosti, kterak se sešly u jednoho hospodského stolu. Na jednom obraze tak můžete vidět společně popíjet Jana Wericha s Miroslavem Horníčkem, Zdeňkem Svěrákem, Ladislavem Smoljakem, Milanem Lasicou, Juliem Satinským, Miroslavem Šimkem, Jiřím Grossmannem a plejádou dalších známých humoristů. U jiného stolu zase sedí Miloš Zeman s Václavem Havlem i Václavem Klausem.

„S Vladimírem Hallou se již známe spoustu let. Návštěvníky jeho obrazy bavily, nejraději na nich hledali osobnosti, které sami znají. Řada z nich si některé chtěla rovnou koupit, v tom jsem je odkazovala na autora. Zrovna o politiky však zájem moc nebyl,“ prozradila Večerníku Iva Polická, provozovatelka kavárny, kde jednu výtečnou výstavu již od neděle vystřídala druhá.

Své velkoplošné obrazy zde totiž nově vystavuje jeden z nejvýraznějších talentů současné prostějovské scény Milan Kubeš. Absolvent Fakulty výtvarného umění VUT Brno je známý svými výsostně dynamickými obrazy, které navzdory rozmáchlému malířskému gestu neztrácí kontakt s realitou, v níž nápadně často hledají krásu, sílu a něžnost.