Zvelebování, nakupování doplňků, rekonstrukce. Každý chce mít pěkný domov, a proto je stále co vylepšovat. Tentokrát se podíváme na to, jak osobitě zrekonstruovat koupelnu, jaké doplňky zvolit a jak si vše pořádně naplánovat.

 

Žijete v pronájmu? To asi nebudete chtít rekonstruovat něco, co vám nepatří, ale to vůbec nevadí. Pár úprav může změnit koupelnu k nepoznání. Jako první se podívejte na zdi. Jaké jsou? Jsou zašedlé? Nehodí se k barvě obkladaček? Není nic jednoduššího než si vymalovat. Bude za tím sice nějaká hodinka práce, ale výsledek bude stát za to. Jak vypadá nábytek? Jsou skříňky ošuntělé nebo odřené? Jak skladujete prací prostředky a kde máte ručníky? Na ručníky lze koupit skříňku, levnější a stejně praktické budou nějaké pěkné boxy, do kterých ručníky a osušky srolujete a umístíte například na pračku (s předním plněním). Staré a odřené skřínky lze oblepit tapetou nebo je natřít novým nátěrem. Stačí přikoupit nové úchyty a nábytek bude vypadat jako nový. A jestli máte v koupelně i toaletu, je dobré zvolit nějaký zajímavý, designový držák na toaletní papír.

Jestliže přece jen chcete v nájemním bytě do něčeho investovat, je to textilie. Příjemné koupelnové rohože s paměťovou pěnou potěší nejedno chodidlo. A co třeba nové ručníky a osušky? Na trhu existuje spousta příjemných materiálů v nádherném barevném provedení. Zapomeňte na bílou, zkuste nové barvy, které vaší koupelně dodají na luxusnosti a rozzáří ji.

Další z možných cest, jak si vylepšit koupelnu, jsou dekorace. Svíčky a luxusní mýdla a změna barelů a kohoutků. Zkuste experimentovat. Zlaté nebo černé kohoutky vypadají velmi pěkně. A jak si proměnit koupelnu v dokonalé lázně? Vyměňte staré dávkovače mýdla za nové. Pořiďte si košíky na nezbytnosti, ať je máte uspořádané, a nezapomeňte ani na sůl do koupele. Protože po takto „zrekonstruované koupelně“ si tu vanu zasloužíte. A kdo nemá vanu, tak alespoň sprchu. A pro opravdu svěží sprchu, si můžete zavěsit do sprchového

koutu eukalyptus, který má blahodárné účinky.

 

Tematická strana PROSTĚJOVSKO a SVĚT KOUPELEN vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 8. listopadu