K otřesnému případu loupežného přepadení mladistvého chlapce došlo ve vlaku cestou z Prostějova do Nezamyslic. Necelé tři hodiny od násilného trestného činu ale skončili jeho dva pachatelé na policejní služebně a propuštěni na svobodu byli až po sdělení obvinění ze zločinu loupež, kterého se dopustili ve spolupachatelství. Dva grázlové si násilnou loupeží přišli na padesát korun a přenosný reproduktor... K tomuto „bohatství“ použili násilí, kdy chlapce v chodbičce vlaku ranou pěstí do hrudníku povalili na zem!

 

Celý případ se odehrál v neděli 7. listopadu v podvečer, kdy mladistvý hoch nastoupil v Prostějově do vlaku směřujícího do Brna. „Stoupl si ke dveřím posledního vagónu, kde k němu ještě před příjezdem do stanice Nezamyslice přišli dva mladíci, přičemž jeden ještě nedosáhl plnoletosti. Jakmile jej útočník nečekaně srazil na podlahu úderem do hrudníku, vypadla mu z kapsy elektronická cigareta a peněženka. Obě tyto věci si útočníci vzali a využili strachu napadeného. Vyhrožovali mu, že pokud jim nedá i cestovní vak, tak to s ním nedopadne dobře. Chlapce tím přinutili, aby udělal to, čeho se dožadovali. Vak prohledali a sebrali mu z něho přenosný bluetooth reproduktor. Pak batoh zahodili i s peněženkou, ze které nejdřív vzali padesát korun a odešli. Poškozenému tím způsobili celkovou škodu 3 650 korun,“ popsala poměrně otřesný čin Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

V Nezamyslicích přepadený chlapec vystoupil a napadení oznámil. „Pachatelé pokračovali v cestě vlakem dál. Ihned se rozjelo šetření celého případu a na základě zjištěných okolností i výpovědí se podařilo pachatele zadržet nedaleko nádraží v Ivanovicích na Hané s odcizeným reproduktorem. Ani jeden z nich nezapíral a k napadení i okradení hocha se doznali. Nepotvrdilo se, že by některý z nich byl pod vlivem drog nebo alkoholu,“ uvedla Zajícová.

Loupežné přepadení je považováno za jeden z nejzávažnějších zločinů, za který hrozí obecně až desetiletý kriminál. „Oba pachatelé přepadení skončili v policejní cele, kde přečkali noc. Následující den pokračovalo dokumentování celého případu a poté byli propuštěni na svobodu. I přes své mládí mají oba zápis v rejstříku trestů pro méně závažnou trestnou činnost,“ vyjádřila se k osudu loupežníků policejní mluvčí.