Malířku, která má široký záběr, věnuje se řadě témat a nebojí se experimentovat. Takovou v osobě Heleny Pirohové nyní představují v Konici. Zdejší zámek se v pátek stal dějištěm vernisáže děl umělkyně, která má k regionu velmi blízký vztah. Podle toho taky vypadala účast na nedávné vernisáži. „Helena Pirohová je rodačka z Prostějova, teď bydlí v Kralicích na Hané. Maluje olej na plátno, vesměs květiny, zátiší, portréty a krajiny. Je amatérská malířka,“ uvedla ke tvůrkyni za Městské kulturní středisko Konice Lucie Krejčí. Ta se již tradičně chopila zahájení výstavy.

Sbírka děl, kterou do Konice Helena Pirohová přivezla, je průřez jejím dílem. Zdaleka se nejedná jen o jedno nebo dvě témata či motivy. „Je to velká směs nápadů. Zkouším malovat všechno možné, hlavně třeba kytice. A občas přidám pár mých úletů,“ pousmála se malířka.

V Konici vystavuje už podruhé. Za možnost představit znovu své dílo je umělkyně ráda. „Jsou zde nádherné prostory a mám zde známé, kteří mě k tomu počinu inspirovali. Jsem moc ráda, na vernisáži panovala velice příjemná atmosféra, a navíc se sešla spousta lidí,“ byla spokojená Pirohová. Zároveň také poděkovala všem, kteří se na organizaci výstavy podíleli. „Zejména bych ráda poděkovala Lucii Krejčí. Vernisáž byla pěkně připravená a celkově se moc povedla.“

Vernisáž zahájila výstavu již v pátek 22. října, lidé mají už jen trochu času, aby ji navštívili. Aktuálně se počítá s tím, že ve výstavních prostorách zámku bude k vidění do 21. listopadu. Návštěvníci si přitom nemusí odnést jen příjemný zážitek, ale také hmotnou vzpomínku. Výstava je totiž prodejní.