Nedílnou a již tradiční součástí programu Prostějovské zimy na mobilním kluzišti před muzeem se i na přelomu letošního a příštího roku stane Hanácké curling. Což je speciální a jen v Prostějově provozovaná obdoba klasického zimního olympijského sportu určená pro všechny zájemce libovolného věku.

Hanácké curling 2021/22 bude zatím nejrozsáhlejší ve své dosavadní historii. Obsahuje totiž dohromady šest různých turnajů, z nichž dva jsou určeny výhradně pro mládež a čtyři pro libovolné účastníky, převážně dospělého věku.

Curlingová klání školáků proběhnou v pátek 19. listopadu od 8.00 do 14.00 hodin, kdy budou zápolit družstva složená ze druhého stupně základních škol, a poté v pátek 3. prosince opět od 8.00 do 14.00 hodin, to přijdou na řadu středoškoláci a středoškolačky.

Aktuální ročník Hanáckého curlingu vytvoří kvarteto základních kol v následujících termínech: 19. listopadu, 3. prosince, 17. prosince a 7. ledna, pokaždé od 16.00 do 21.00 hodin. Pro pravidelné aktéry platí, že tři nejlepší dosažené výsledky se započítávají do celkového pořadí takzvané curlingové ligy 2021/22.

Přihlašovat se mohou čtyř- až šestičlenné týmy, a to prostřednictvím webových formulářů na internetových stránkách Sportcentra DDM Prostějov, jehož pořadatelský štáb se jako obvykle stará o organizační zajištění tohoto originálního sportovního seriálu.

Za jeho vznikem stáli před třemi lety současný ředitel Sportcentra DDM Jan Zatloukal a jeho momentální podřízený Karel Ondrůj. Právě tento zručný pracant vlastnoručně vyrobil nádherně funkční hrací kameny, společně s vizionářským šéfem pak vymysleli speciálně upravená pravidla – a Hanácké curling se velice rychle stal hodně oblíbeným podnikem.

„Neváhejte a zaregistrujte svůj kolektiv do jedinečné akce, kterou v České republice nikde jinde v takovémto pojetí nenajdete. Pro nejlepší týmy konečného pořadí navíc máme připraveny zajímavé ceny, například vítězové získají atraktivní zájezd do kouzelného bruslařského areálu Vídeňský ledový sen,“ uvádějí v pozvánce Jan Zatloukal s Karlem Ondrůjem.

Loni musel být Hanácké curling (stejně jako celá Prostějovská zima) zrušen kvůli koronaviru, tudíž na 3. ročník začínající už tento pátek dojde teprve letos. „Snad covidová opatření dovolí vše uspořádat,“ doufají organizátoři.