Ve středečním svátečním kole měli Hanáci na programu zápas s Havířovem. Celek, kterému aktuálně patří poslední místo tabulky, překvapil. V úvodní třetině byli hosté aktivní a otevřeli skóre utkání. Minutu před koncem první dvacetiminutovky vyrovnal Beránek. Ve druhé části Havířovští opět odskočili. Prostějov ale díky brankám Husáka a Švece otočil průběh zápasu. Ve třetí třetině ustáli svěřenci trenéra Tottera velký tlak Havířova a zapisují další cenné vítězství.

 LHK PV 3

AZ HAV 2

Do utkání vstoupili lépe Havířovští, kteří hned prověřili debitanta Micku v brankovišti. Po odehrané minutě se na prostějovského gólmana rozjel osamocený Bambula, jeho střela ale skončila na betonu. V čase 3:18 šel na trestnou lavici Mrázek. Hosté byli hodně nebezpeční, a pět sekund před navrácením Mrázka na led otevřeli skóre. Hned po buly dostal puk Korím, který od modré čáry povedenou střelou umístil puk do horního rohu brány Prostějova– 0:1. Hanáci se snažili rychle odpovědět a usadili se v obranném pásmu Havířova, ale zásadní ohrožení branky Štipčáka nevytvořili. V 11. minutě objel havířovskou branku Klimíček, přihrál Koblížkovi. Jeho střela však nebyla příliš přesná. Za chvíli to zkoušel Tomáš Jáchym. V časech 12:15 a 14:45 hráli domácí hokejisté dvě přesilovky. V nich aktivně napadali v útočném pásmu, ale kotouč za gólmana AZetu neposlali. Při hře pět na pět se Jestřábi stále drželi před Štipčákem. Minutu před koncem předvedl povedou akci Petr Beránek, který objel branku Havířova, dostal se do prostoru mezi kruhy a svižnou ranou zavěsil kotouč do sítě – 1:1!

I úvod druhé dvacetiminutovky vyšel lépe hostujícímu celku. V čase 21:23 šli Havířovští opět do vedení. Hlaváč střílel od modré a jeho pokus před brankou tečoval Dostálek – 1:2. Branka hostům pomohla, po ní se usadili v obranném pásmu domácích a ti museli důsledně bránit. Dobrou střeleckou pozici si v čase 25:29 vytvořil Jan Rudovský, jeden z havířovských hráčů ale do jeho střely padl. Po 15 sekundách se aktivita Prostějovským vyplatila. Kotouč vyslaný Petrem Beránkem tečoval před brankou Azetu Patrik Husák – 2:2. V čase 27:03 měli domácí další důvod k oslavě. Osamocený puk po pokusu Koblížka našel před odkrytou brankou Marek Švec – 3:2! Třetí inkasovaná branka hostů donutila Štipčáka opustit brankoviště. Místo něj se mezi tři tyče postavil Tomáš Fučík. Ve 29. minutě vychytal Fučík trestné střílení Petra Mrázka. Po polovině hrací doby byl k vidění vyrovnaný hokej se střeleckými pokusy na obou stranách. Ve 35. minutě měli hosté k dispozici přesilovou hru, ale nevyužili ji. Chvíli na to hráli 5 na 4 hráli Hanáci. Dvakrát to na havířovskou branku zkoušel Rudovský, ale puk za záda gólmana nedostal. V přesilovce měl ještě šanci Švec, který pálil od levého kruhu. V posledních sekundách mohl vedení domácích navýšit ještě Beránek.

Ve třetí části byla vidět snaha hostujícího celku k rychlému vyrovnání. Až po pěti minutách se Jestřábi usadili před brankou Fučíka. Zákrok musel havířovský gólman vytáhnout proti Babkovi a chvíli na to proti Klimíčkovi. Ve 49. minutě pálil Hudeček z levé strany, jeho střelu Micka pokryl. Poté prověřil mladého gólmana Prostějova Hrubec, ale také bez proměnění. Třetí nebezpečnou akci si v rychlém sledu za sebou vytvořil Pás, ale ani nadvakrát Micku nepřekonal. V čase 52:57 šel na dvě minuty sedět Bambula, a tlak Havířova se tak přerušil. Domácí se v přesilovce do nebezpečnějších šancí nedostávali. Naopak ve vlastním oslabení se na branku Hanáků rozjel Bednář, ale střelou mezi betony Micku nepřekonal. V čase 57:02 prostějovští hokejisté faulovali a šli do čtyř. V přesilovce byl Havířov hodně nebezpečný a tlačil se k vytouženému vyrovnání. Navíc 38 sekund před vypršením trestu šli Havířovští do šesti hráčů v poli. Těsné vedení si ale hokejisté s jestřábem na prsou udrželi a berou další tři body. Ty je posunuly na čtvrtou příčku prvoligové tabulky.