Už více než týden je v provozu mobilní kluziště před budovou muzea na náměstí T. G. Masaryka. Zatímco Prostějované hojně využívají možnosti si zabruslit v centru města, některým vadí reprodukovaná hudba, která podle nich nemá s Vánocemi nic společného. Ale ten hlavní problém tkví v něčem úplně jiném. Také v případě kluziště panují obavy, co vláda vymyslí za opatření v boji proti nákaze covid-19. Rozhodne o zákazu hromadných akcí? Pak by město bylo nuceno kluziště uzavřít.

„Mobilní kluziště jsme po roční odmlce otevřeli letos s tím, že jeho provoz potrvá až do 9. ledna příštího roku. Vůbec jsme si nepřipouštěli, že by bruslení něco ohrozilo. Jenže podívejte se na současnou covidovou situaci, ta je příšerná. A navíc Prostějov v tom negativním smyslu ovládá statistiky počtu nakažených v celé republice. Ač se mi to říká těžce, musíme počítat s tvrdšími protiepidemickými opatřeními. A pokud vláda rozhodne o zrušení hromadných akcí, budeme to bezpochyby muset respektovat. Tím bychom museli také ukončit provoz mobilního kluziště. Já ale pevně doufám, že k ničemu takovému nedojde,“ svěřil se Večerníku Jiří Pospíšil, první náměstek primátora statutárního Prostějova.

Není to však jediná lapálie, která se v souvislosti s ledovou plochou v centru města objevila.

Mobilní kluziště na náměstí je už více jak týden v plném provozu a některým občanům vadí moderní hudba, která se line z reproduktorů za mantinely. „Nemohla by být u kluziště po adventní dobu a vánoční čas pouštěna vánoční náladová hudba? Stačí tichá, aby nerušila obyvatele náměstí,“ napsala magistrátu Jana Augustinová z Prostějova. „V letošním roce budou u kluziště instalovány dva stánky s občerstvením, které by mohly pouštět vánoční reprodukovanou hudbu. Věříme, že i takto se navodí příjemná atmosféra Vánoc. V minulosti, kdy město pouštělo vánoční koledy, došlo ke stížnostem, a proto jsme od této produkce ustoupili,“ objasnila Anna Kajlíková, referentka mediální komunikace prostějovského magistrátu.