Více než desetiletá tradice se po roční odmlce opět vrací do Prostějova. Vloni kvůli šílené covidové pandemii se sice na náměstí T. G. Masaryka rovněž objevilo pár malých vánočních stromečků, jejich zdobení ale měli v režii pouze zaměstnanci magistrátu. Letos je ovšem znovu nazdobí děti z mateřinek a prvního stupně základních škol!

Malé vánoční stromky opět orámují náměstí T. G. Masaryka. O jejich ozdobení se postarají šikovné ruce dětí ze základních a mateřských škol. Stromečky se začnou postupně instalovat ve stejný den, kdy bude kácen a přivezen velký vánoční strom, který Prostějov získalo od soukromého dárce. Ministromky začnou děti zdobit hned následující den. „Lidem se tato novodobá tradice líbí a sami se dopředu dotazují, zda i letos bude náměstí takto ozdobeno. Jsme rádi, že se tento zvyk ujal a lidé si tohoto posla Vánoc oblíbili. Malé stromečky ozdobí ti nejmenší a my se tak budeme moci opět přesvědčit o jejich šikovnosti a umu,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová, která byla iniciátorkou této myšlenky.

„Firma Lesy města Prostějova nám na okrasu náměstí poskytne devadesát malých stromečků, které do centra přivezou v pondělí 22. listopadu. Od následujícího dne pak už zdobení ministromků bude v rukou drobotiny,“ doplnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil.