Půlnoční cesta do Prostějova se mladíkovi za volantem osobního vozidla pořádně „zvrtla“. A to doslovně. Nezkušený řidič na trase z Určic do Prostějova dostal na mokré vozovce smyk a v poli vedle komunikace převrátil auto přes střechu. Nic se mu naštěstí nestalo, policistům řekl, že k lékaři si případně dojde sám...

„V neděli 14. listopadu zhruba dvacet minut po půlnoci nezvládl mladý osmnáctiletý řidič jízdu ve vozidle značky Mazda mezi obcemi Určice a Prostějov. Nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze mokré vozovky a taky svým schopnostem a po projetí levotočivé zatáčky se dostal do smyku, sjel do pole, kde se auto přetočilo přes střechu,“ popsala ošklivý karambol Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Nehoda se obešla bez zranění a vše nasvědčuje tomu, že k ní došlo kvůli nezkušenosti řidiče. „Na místě provedli policisté u mladíka dechovou zkoušku, která byla negativní. Co se týká zranění, řidič nechtěl zdravotníky na místě s tím, že si lékařské ošetření vyhledá dodatečně sám. Na vozidle vznikla škoda předběžně vyčíslená na osmdesát tisíc korun. Havárie byla ze strany policie ukončena uložením tisícikorunové pokuty,“ doplnila Miluše Zajícová.