V posledních dnech stále více a více organizátorů odkládá všemožné kulturní a společenské akce. A nepopulární kroky se dotýkají i akcí vánočního rázu. Změnu hlásí také prostějovský sbor Proměny. Vzhledem ke zhoršující se epidemické situaci pěvecký sbor Proměny s největší pravděpodobností své vánoční koncerty odloží na období po Novém roce, kdy je uskuteční jako připomenutí Vánoc.

 

Aby však posluchači v době adventní nepřišli o tradičně hřejivý hudební zážitek, připravuje oblíbený prostějovský sbor pro své příznivce překvapení. „Rozhodli jsme se nahrát nejoblíbenější vánoční písně z našeho repertoáru a zveřejnit je prostřednictvím našich sociálních sítí jako takové poděkování za přízeň i v této komplikované době,“ upřesňuje sbormistryně Proměn Lenka Dohnalová s tím, že nezbývá nic než se této době přizpůsobit a hledat ke svým posluchačům alternativní cesty.

Už v minulém roce se některé kulturní organizace rozhodly své příznivce při nemožnosti konání akcí potěšit alespoň přes internet. Kromě právě sborů se pro tento krok rozhodla třeba některá divadla.

 

 

46 letak koncert