Zvolněný zápasový rytmus jediného střetnutí týdně pokračuje volejbalistkám VK Prostějov i nyní. Po sladkém triumfu u Šelem nastoupí tentokrát doma v Národním sportovním centru PV proti jinému celku z jihomoravské metropole. Duel 15. kola UNIQA extraligy žen ČR 2021/2022 s KP Brno má start v sobotu 27. listopadu od 17.00 hodin.

Půjde o bitvu dvou družstev, kterým se v tomto ročníku soutěže zatím daří. Hanačky jsou v průběžné tabulce páté s šestadvaceti získanými body, Královo Pole figuruje dokonce na třetí pozici a má na kontě ještě o dva bodíky více, k tomu odložený mač v Ostravě k dobru.

Jihomoravský soubor dokázal v aktuální sezóně porazit Olomouc 3:0, dvakrát si poradit se zmíněnými Šelmami a jen těsně 2:3 podlehnout jak ostravské štice, tak suverénkám z Liberce. A ve vzájemném souboji s vékáčkem neztratil na vlastní palubovce ani set, byť při výsledku 3:0 (10, 23, 30) byly v polovině října dvě sady naprosto vyrovnané.

Každopádně je pravda, že prostějovským ženám se na kápéčko v posledních letech vůbec nedaří a kupí proti němu jednu porážku za druhou. „Brno je pro nás nepříjemné hlavně dvěma věcmi: když mu vychází velmi agresivní riskovaný servis, také však svými bloky hodně vysokých hráček,“ zmínil kouč VK Miroslav Čada.

Mladý, leč velmi progresivní kolektiv trenéra Richarda Wiesnera se opírá o kubánskou nahrávačku Elenu Moreno, americkou univerzálku Jzanasii Sweet, smečařky Denisu Pavlíkovou, Magdalénu Bukovskou a Simonu Jelínkovou (Slovensko), blokařky Terezu Hrušeckou (SR), Elu Koulisiani či Hanu Judlovou i libero Danielu Digrinovou.

„Současné Královo Pole je hodně kvalitní a nebezpečné, ale rozhodně ne nepřekonatelné. Potřebujeme co nejlépe ustát na přihrávce jeho ostré podání a sami dobře útočit i bránit, nedělat příliš moc zbytečných chyb. Pokud odvedeme dobrý týmový výkon, tak věřím v naše domácí vítězství,“ řekl Čada.

Jak přesně to bude se vstupem diváků do hlediště na sobotní zápas a zda budou moci přijít skutečně jen očkovaní fanoušci plus ti, kteří v posledních šesti měsících prokazatelně prodělali koronavirus, aktuálně sledujte v internetovém zpravodajství www.vecernikpv.cz či webových stránek VK Prostějov.