Na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech již netřeba jezdit do tohoto západočeského města. I letos je možné si zkrátka najít některé z kin zapojených do projektu Tady Vary, který přináší tento nejznámější český filmový festival do všech koutů republiky. Také kino Metro 70 se znovu zapojuje. A přinese tak několik filmových novinek. Ale i jednu vzpomínku na nedávno zesnulého herce...

Pokračování akce Tady Vary je na spadnutí. Od zítřka, tj. úterý 30. listopadu, bude prostějovské kino promítat šestici snímků z karlovarského filmového festivalu. Akce dá vzpomenout na loňský rok, kdy se legendární přehlídka vůbec nekonala. Letošek by měl být jiný.

„Rozdíl bude značný. Loňský ročník vznikl z nedostatku prostoru, kam vysršet energii vzniklou při organizaci festivalu, bylo třeba všechny plány odklonit. Letos je situace jiná, karlovarský festival normálně proběhl,“ konstatuje ředitelka prostějovského kina Barbora Kucsa Prágerová.

Přehlídka se odehrává ve stejný čas a ve stejné datum po celé České republice. Nenabídne ovšem jen novinky. „Diváky by mohl vzhledem k úmrtí Jeana Paula Belmonda oslovit Muž z Acapulca. Věřím, že pro spoustu fanoušků by mohl zafungovat tento titul. Pro mě osobně je takovým vrcholem Benedetta, kterou jsem viděla v Cannes. Tohle jsou dva filmy, které by mohly zarezonovat,“ uvedla ředitelka kina.

Kino nabídne celkem šest snímků. V úterý 30. listopadu od 17.00 hodin René – vězeň svobody, od 20.00 hodin Benedettu. Ve středu 1. prosince od 17.00 hodin Kupé č. 6 a od 20.00 hodin Bod varu. A čtvrtek 2. prosince bude ve znamení Muže z Acapulca (17.00) a Nejhoršího člověka na světě (20.00). Jak ještě prozradila ředitelka prostějovského kina, před některými snímky proběhnou odborné dramaturgické úvody.

 

KDY: ÚTERÝ 30. LISTOPADU 2021 AŽ ČTVRTEK 2. PROSINCE 2021

KDE: KINO METRO 70, ŠKOLNÍ 1, PROSTĚJOV