Z minulého týdne mají Jestřábi bilanci domácí výhry a venkovní prohry. V nadcházejících dnech odehrají jen jedno soutěžní utkání. Ve středu bude prostějovský led od 18:00 hodin hostit krajské derby, když přijedou šumperští Draci. Zároveň si však Hanáci automaticky připíší tři body díky kontumaci sobotního zápasu s Kadaní, která ze soutěže předčasně odstoupila. 

 

Draci se pohybují ve druhé desítce tabulky. Posbírali celkem 35 bodů z 25 zápasů, za což jim patří průběžná jedenáctá pozice. V předposledním utkání nastoupili na ledě Třebíče, lídra tabulky. Draci vedli ještě pět minut před koncem 2:3, ale v poslední minutě srovnal Bittner a v nájezdech rozhodl domácí Forman. V sobotu hostili Šumperští na svém ledě sokolovský Baník. Šumperk si v první třetině vytvořil vedení 2:0, které ale ztratil. Nakonec to byl Sokolov, kdo po výhře 5:3 odjížděl z Moravy se třemi body. Kromě vedení a bodů přišli Draci v zápase i o svou jedničku Mokreho, ten v 15. minutě musel odstoupit po tvrdé srážce s Tomášem Šmerhou. Po zásahu kolenem do hlavy byl šumperský gólman hospitalizován v nemocnici.

Jak si šumperští Draci vedou v rámci statistik? Hlavní brankářskou pozici si vybojoval dvacetiletý Vojtěch Mokry, který nastoupil do 19 zápasů a drží si průměr 2,77 branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,53 %. Jak je zmíněno výše, Mokry poslední utkání nedochytal. Šumperští teď musí doufat, že absence Mokreho nebude dlouhodobá. Patří totiž k nejlepším gólmanům v Chance lize. V obraně hraje výborně exjestřáb Tomáš Drtil, který má na svém kontě dvě branky a patnáct nahrávek. Drtil je navíc nejvytěžovanějším hráčem Chance ligy, protože na ledě strávil přes 598 minut! Za Drtilem je prostějovský odchovanec Martin Pěnčík, který stihl nasbírat deset bodů za tři branky a sedm asistencí. Draci mají ve svém týmu i nejlepšího střelce celé soutěže. Tím není nikdo jiný než Lukáš Žálčík, který dorazil jako velká letní posila také z Prostějova. Za Šumperk už nasázel 19 branek, ke kterým přidal sedm nahrávek. Společně s Tomášem Vildumetzem (7+17) a Denisem Kindlem (7+14) tvoří tato trojice základní stavební kámen šumperských výher.

V prvním společném střetnutí v tomto ročníku na šumperském ledě Jestřábi slavili výhru a dva body po samostatných nájezdech. Jak dopadne nadcházející středeční krajské derby, v němž bude na hostující střídačce stát trenérské duo Martin Janeček – Lukáš Majer?