Kromě ligových soubojů se ženy eskáčka pustily se vší vervou i do pohárové soutěže FAČR a ukázaly se ve skvělém světle. Z předkola se následně probojovaly až do třetího kola. Po dvou zvládnutých utkáních a splnění role favoritek si dokázaly poradit i s druholigovým celkem Líšně. Stopku jim vystavily až holky z Horních Heršpic, které jsou pravidelným účastníkem nejvyšší soutěže. I za výkon v posledním utkání se však rozhodně nemusí v Prostějově stydět.

 

Z pohárové cesty byl nadšený i kouč Matěj Vybíhal, který měl pro své svěřenkyně jen slova chvály. „Já byl popravdě absolutně nadšený. Já se totiž netajím tím, že pohárové soutěže ať už na okresní, či celorepublikové úrovni mám velmi rád. Je to všechno o jednom zápase a častokrát jsme svědky různých překvapení, což se podařilo i nám, když jsme doma zcela po zásluze překvapili Líšeň. V dalším kole už jsme sice nestačili na holky z Horních Heršpic hrající nejvyšší soutěž, ale ještě deset minut před koncem to bylo 3:4 a soupeři jsme se v některých pasážích hry vyrovnali. Pomohla nám i motivace, že jsme si chtěli zahrát i zápasy proti někomu jinému než jen proti dvěma soupeřkám v lize,“ dodával s úsměvem, co k dobrým výkonům také pomohlo.

A s vyjádřením ohledně navýšení zápasů lze souhlasit. Připomeňme, že na ženy v rámci soutěže čeká pouhých šest duelů. Proto se nyní připravují varianty i pro jarní část. „Zatím jsme to ještě neřešili, ale určitě to budeme promýšlet. Díky tomu, že i v divizi A je ten počet lichý, tak se tam nějaké přáteláky nabízí. Uvidíme ale, co na to kluby v divizi. Tam je zase více družstev a je otázkou, jestli to volno spíše neuvítají. Budeme ale určitě řešit nějaký program, protože kdyby se tam nějaký zápas povedlo vložit, budeme jen rádi,“ dodal Vybíhal.

 

Speciální příloha FOTBAL EXTRA vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 6. prosince