Jeden jediný pacient nakažený koronavirem přibyl do péče lékařů prostějovské nemocnice za poslední týden. Je to dobrá zpráva? Uvidíme. Každopádně v nemocnici leží ve vážném stavu tucet pacientů. Kolik ovšem od začátku páté vlny covid-19 zemřelo, nechce mluvčí prostějovského špitálu sdělit. 

 

„V péči Nemocnice AGEL Prostějov je aktuálně 83 covidových pacientů, kdy 12 je ve vážném stavu, z toho 11 je na umělé plicní ventilaci. I nadále pokračuje velké vytížení odběrového místa na testování na onemocnění covid-19, laboratoře prostějovské nemocnice vyhodnotí denně kolem 700 vzorků. Laboranti budou pracovat také v sobotní a nedělní směně,“ informoval Večerník Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující prostějovskou nemocnici.

Na konci října mluvčí nemocnice Večerníku potvrdil, že během podzimní vlny koronaviru zemřelo v nemocnici 6 pacientů v přímé souvislosti s nákazou covid-19. Teď už se po více než měsíc nechtěl o obětech koronaviru bavit. „Citlivé informace o počtu zemřelých zveřejňovat nebudeme,“ uvedl stroze Knesl. 

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 6. prosince