Hru na kočku a myš s realitou si zřejmě spletl dvaadvacetiletý mladík, který není pro prostějovské policisty až takovou neznámou. V silném vozidle značky BMW minulé pondělí před polednem ujížděl policistům po Olomoucké ulici, když ho hlídka chtěla zastavit a zkontrolovat. Mladík se řítil za plného dopravního provozu v protisměru a jeho riskantní jízda skončila havárií. Opilý nebyl, ovšem po zadržení odmítl test na drogy i vyšetření v nemocnici. Navíc se vymlouval, že auto vůbec neřídil. Při havárii naboural garáž a způsobil značnou škodu.

 

V pondělí 13. prosince krátce před polednem chtěla hlídka v policejním vozidle v civilním provedení zastavit a zkontrolovat řidiče osobního vozidla BMW v Olomoucké ulici v Prostějově v blízkosti čerpací stanice. „Řidič ovšem nereagoval a začal hlídce ujíždět levým jízdním pruhem vyhrazeným pro protijedoucí vozidla, protože v pravém jízdním pruhu byla kolona,“ popsala úvod honičky poblíž centra města Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Při projíždění křižovatkou ulic Olomoucká, E. Valenty a V. Outraty nevzal ujíždějící mladík za volantem silného BMW v potaz ani červené světlo na semaforu a dál pokračoval v jízdě. „Za železničním přejezdem odbočil vpravo do Sladkovského ulice a dojel až do ulice Pod Kosířem, kde odbočil na nezpevněnou komunikaci a tam narazil do vrat garáže. Hlídka vozidlo ztratila při pronásledování z dohledu a nalezla ho na uvedené ulici bez řidiče, který byl však vzápětí vypátrán v jeho blízkosti. Dechové zkoušce na přítomnost alkoholu se podrobil s negativním výsledkem, ale orientačnímu testu na návykové látky se odmítl podrobit. Stejně tak odmítl i lékařské vyšetření spojené s odběrem bio materiálu. Že by řídil vozidlo však popřel,“ přidala další okolnosti případu mluvčí krajské policie.

Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 50 000 korun. „Událost je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu,“ podotkla ještě Zajícová.